- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Preokret protiv Fenera, ali ne i protiv Igokee – Partizan porazila „kiša trojki“ u Beogradu

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksa Avramović
Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2023
Pratite nas
Košarkaši Partizana poraženi su na svom terenu u sedmom kolu ABA lige od Igokee rezultatom 89:91, svega nekoliko dana pošto su na istom mestu uspeli da savladaju Fenerbahče u Evroligi.
Partizan je meč u evropskom takmičenju dobio preokretom posle „kiše trojki“ rivala, ali to nije mogao da ponovi u regionalnom takmičenju.Igokea je ubacila 14 trojki, po pet u drugoj i trećoj deonici kada je stečena velika razlika koju crno-beli nisu uspeli da sustignu do kraja duela.
Nijedan tim nije zablistao na samom početku utakmice, ali brže su u ritam ušli košarkaši Igokee koji su uz dve vezane trojke stigli do prednosti koju su sačuvali do kraja prve deonice.
Partizan je ostao u potpunosti uspavan i u narednoj četvrtini, a gosti su znali da iskoriste svaku priliku i vrlo brzo uspeli su da dođu i do dvocifrene prednosti. Crno-beli dali su četiri, a Igokea čak pet trojki.
Upisao je svoje prve poene Bruno Kaboklo, ali njima nije uspeo da poremeti protivnički ekipu koja je za poluvreme Partizanu dala 48 poena, dok su crno-beli zaustavljeni na 34!
Mučenje za crno-bele se samo nastavilo, a onda kao da nije bilo dosta usledila je serija gostiju od 12:0 i to serija koja je napravljena sa četiri vezane trojke! Pogađali su Mudi, Tanasković i Jeremić i time je Igokea stigla do velikih plus 21.
Uspeli su košarkaši domaćeg tima da ubace pet trojki, ali nisu im pomagale ni one jer je ceo tim delovao potpuno zbunjeno i izgubljeno. Anđušić je trojkom zatvorio treću i trojkom otvorio poslednju deonicu, a onda je usledila serija slobodnih bacanja crno-belih koja je uspela da ih „vrati u život“ ako se to može reći za zaostatak od 12 poena.
Ali, da, to se može reći jer su se crno-beli u tim momentima potpuno probudili. Napravili su seriju od 18:3 i smanjili na samo tri poena razlike!
Od gotovo izgubljene utakmice za Partizan meč je ušao u pravu dramu. Na 50 sekundi do kraja Jaramaz krade loptu, Trifunović stiže do koša i upisuje poene za izjednačenje. Na 35 sekundi do kraja Ledej krade loptu, ali crno-beli nisu iskoristili napad.
Ostalo je samo 15 sekundi do kraja meča, a drama je dostigla vrhunac kada je moralo da se skače na loptu. Ledej se izborio za loptu, ali ona je došla do košarkaša Igokeee koji , a Mudi postiže dva poena.
Jeremić i Tanasković bili su su najefikasniji igrači meča sa 17 poena, a u ekipi Partizana najbolji je bio Ledej sa 16 poena, dok ga je sa 15 pratio Trifunović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala