- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan slavi mladog Ilića: Srpski reprezentativac doneo pobedu u poslednjem trenutku

© Foto : FK PartizanFudbaleri Partizana
Fudbaleri Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2023
Pratite nas
Fudbaleri Partizana pobedili su ekipu Čukaričkog u utakmici 15. kola Superlige rezultatom 2:1 i time stigli do 13. vezane pobede u domaćem šampionatu. Pobedu je doneo mladi Mihajlo Ilić koji je zatresao mrežu u 96. minutu.
Nisu fudbaleri Partizana čekali dugo da zaprete, lepu akciju imali su Bibars Natho i Ksander Severina, loptu je na petercu čekao Mateus Saldanja, ali odličnim klizećim startom sprečio je probleme za Čukarički Ognjen Vranješ.
Sličnom akcijom crno-beli probali su ponovo već u 13. minutu, a onda se posle dva minuta još jednom napravila gužva ispred gol Čukaričkog. Na kraju je šutirao mladi Mihajlo Ilić, ali neprecizno.
Andrija Živković i Tijago Silva - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2023
SPORT
Spektakularan gol Andrije Živkovića – majstorija ili slučajnost? /video/
Pretio je Partizan da bi u 21. minutu pretnju u gol pretvorio Saldanja. Brazilac je primio sjajnu asistenciju Zahida koji je izveo odličan lažnjak. Saldanji je to jubilarni deseti gol ove sezone.
Čukarički se nije povukao, izveli su fudbaleri sa Brda sjajnu akciju samo tri minuta posle primljenog gola, ali Đorđe Ivanović nije bio dovoljno precizan.
Gosti su se teško branili i od Severininih prodora, a Saldanja nije iskoristio priliku da poluvreme zatvori novim golom.
Početkom drugog poluvremena fudbaleri Čukaričkog počeli su sve više da prete, a najozbiljnije je bilo u 68. minutu kada je Bojica Nikčević poslao loptu ka Adetunđiju. Nigerijac je nije zahvatio, ali jeste Nikola Stanković. Bila je to velika prilika, odbrana Partizana je zaspala, ali lopta je dodirnula spoljnu stranu mreže.
Videlo se da su crno-beli želeli da sačuvaju minimalnu prednost, a to se ispostavilo kao pogrešna ideja jer je Čukarički to kaznio u 82. minutu. Mladi Igor Miladinović primio je prelepu asistenciju od Atunđija, a onda je zatresao mrežu Partizana.
Nikčević je u nadoknadi vremena pao posle faula Ilića, a onda je uspeo i pokušao da isprovocira mladog reprezentativca Srbije koji je već imao žuti karton. Nije u tome uspeo, sam je dobio karton i na tome je završena ta situacija.
A onda, neverovatna situacija. Na samom kraju, u šestom minutu nadoknade Mihajlo Ilić postiže debitantski gol za Partizan! Pogodak je stigao u neverovatnoj završnici, Igor Duljaj skočio je sa klupe i nije mogao da sakrije emocije.
Malo je falilo da Partizanov niz bude prekinut, ali Ilić ga je nastavio i produžio na 13 vezanih pobeda.
Arda Guler - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2023
SPORT
Turčin se povredio i „namestio“ otkaz Hrvatu: Neko je morao da plati ceh
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2023
SPORT
Odlazak crno-bele legende: Preminuo Mustafa Hasanagić
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala