- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

U toku drugi krug nadmetanja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u Srbiji

Njiva - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2023
Pratite nas
Uprava za poljoprivredno zemljište objavila je da je u nekoliko gradova i opština u Srbiji u toku drugi krug nadmetanja za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.
Kako se navodi na sajtu te uprave, raspisani su javni oglasi za zakup poljoprivrednog zemljišta na 15 do 30 godina u opštini Sečanj, Vranju, Paraćinu, Žitištu, Požarevcu, Tutinu, Kovinu, Valjevu, Aleksandrovcu i Sokobanji.
U Sečnju se u zakup nudi oko 2.930 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta, a rok za prijavu je 13. novembar.
Period zakupa je 15 godina, osim za dve površine, jedne od 2,7895 hektara u katastarskoj opštini (KO) Neuzina i druge od 1,9987 hektara u KO Jarkovac koje su opredeljene za davanje na korišćenje u nepoljoprivredne svrhe za proizvodnju energije korišćenjem obnovljivih izvora energije Sunca i one se daju u zakup na 30 godina.
U Vranju se u zakup nudi 1.200 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta na 15 godina, a zainteresovani poljoprivredni proizvođači svoje ponude mogu poslati do 15. novembra u 15 časova.
U Žitištu je ostalo nešto manje od 200 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta za drugi krug nadmetanja i ono se nudi na 15 godina, osim zemljišta u KO Banatsko Karađorđevo, gde je predviđen period zakupa godinu dana,
Rok za prijavu u Žitištu ističe 16. novembra u 15 časova.
Drugi krug nadmetanja oglašen je i u Velikom Gradištu i u ovoj opštini je preostalo oko 397 hektara državnog zemljišta za zakup, a osim 14,5623 hektara zemljišta u KO Požežno koje je predviđeno za podizanje solarnih elektra i koje se daje u zakup na 30 godina, ostale površine se nude na 15 godina.
Rok za prijavljivanje je 16. novembar u 10 časova.
Detaljnije informacije o uslovima učešća i rokovima prijavljivanja nalaze se u objavljenim oglasima na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala