- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Rusija ispunjava međunarodne obaveze u vezi sa Severnom Korejom

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi
Ministarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2023
Pratite nas
Ne postoje dokazi za optužbe na račun Rusije i Severne Koreje u vezi s navodnom vojno-tehničkom saradnjom dveju zemalja. Rusija odgovorno ispunjava svoje međunarodne obaveze, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Optužbe koje iznosi 'kolektivni Zapad' o nezakonitoj vojno-tehničkoj saradnji Rusije sa Severnom Korejom su neosnovane i bez dokaza, u omiljenom stilu highly likely. Pored toga, niko Vašingtonu i Tokiju nije dao istražna ovlašćenja“, navela je Zaharova u saopštenju koje je objavljeno na sajtu Ministarstva inostranih poslova Rusije.
Zaharova je dodala da Rusija „odgovorno ispunjava svoje međunarodne obaveze, uključujući rezolucije Saveta bezbednosti“.
„To nam ne smeta da razvijamo tradicionalne prijateljske odnose i da sarađujemo sa susedima, uključujući i Severnu Koreju“, navela je Zaharova.
Ona je naglasila da Rusiju kritikuju SAD i njihovi sateliti, iako upravo te zemlje narušavaju opšteprihvaćene norme međunarodnog prava i „pumpaju zločinački kijevski režim oružjem, doprinoseći time produžavanju krvoprolića“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala