- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Kantuatorka Hristina objavila konceptualni album o usamljenosti

© Sputnik / Radoje PantovićHristina Vuković
Hristina Vuković - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2023
Pratite nas
Beogradska pop kantautorka Hristina Vuković objavila je konceptualni debi album "Bedem", koji govori o usamljenosti i otuđenosti, za PGP RTS i Kroacija rekords, saopštili su danas izdavači.
„Svaka pesma je kao jedno malo poglavlje, jedna mala perspektiva o tim raznoraznim bedemima koji nas okružuju i o svojevrsnim 'zidovima', koje gradimo oko sebe, a koji su glavni motiv za sam album“, rekla je Vukovićeva.
Album su prethodili singlovi i spotovi „Decembar“, „Kasnim“, „Sami zajedno“ i „Usamljeni ljudi“, a Vukovićeva je istakla da je „Bedem“ „priča o putovanju kroz sebe, u devet pesama“.

„Nadam se da će biti prepoznato ono što sam želela da dočaram, poručim, ukažem i eventualno - ponudim nadu ili samospoznaju. Moje pesme su uglavnom izuzetno lične, kantautorski sam nastrojena i to znači da pesme proizlaze iz mojih autentičnih, ličnih stanja“, rekla je Vukovićeva.

Prema njenim rečima, „muzika može da bude i medij da se priča o nekim dubljim temama i stvarima“, i zato se trudi da o tome govori.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala