- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Hrvatski ministar odbrane zadobio teške telesne povrede u nesreći

© AP Photo / Filip HorvatHrvatska policija, arhivska fotografija
Hrvatska policija, arhivska fotografija - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2023
Pratite nas
Hrvatski ministar odbrane Mario Banožić, koji je jutros učestvovao u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je jedna osoba poginula, zadobio je teške telesne povrede, ali je van životne opasnosti, saopštila je hrvatska vlada.
„Ministar ima teške telesne povrede, prema prvim procenama lekara, van životne je opasnosti“, izjavio je portparol hrvatske vlade, prenosi Hina.
On je naveo i da je Banožiću ukazana medicinska pomoć u Opštoj županijskoj bolnici Vinkovci i da će biti prebačen u KBC Osijek.
Direktor vinkovačke bolnice Krunoslav Špočić potvrdio je za HRT da Banožić ima „prvenstveno kontuzione povrede glave i mozga, ali da za sada nije izgubio svest“.
Prethodno je Ministarstvo odbrane Hrvatske saopštilo da je hrvatski ministar odbrane Mario Banožić učestvovao jutros u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je poginula jedna osoba.
„U jutarnjim satima u subotu, 11. novembra 2023. godine, na državnom putu DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali ministar odbrane Mario Banožić sa ličnim vozilom i vozač kombija. U saobraćajnoj nesreći poginuo je vozač kombija“, navedeno je u saopštenju.
Banožić je zbog zadobijenih povreda zbrinut u Opštoj županijskoj bolnici Vinkovci.
„U toku je uviđaj koji vodi zamenik Županijskog državnog tužilaštva u Vukovaru“, saopšteno je iz MORH-a.
Hrvatska policija je saopštila da je jutros u 6.15 sati primljena dojava o saobraćajnoj nezgodi na državnom putu DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji, u kojoj su učestvovali kombi i automobil.
Prema saopštenju hrvatske policije, „u saobraćajnoj nesreći poginuo je vozač kombija, dok je vozač privatnog vozila (državni službenik) od zadobijenih povreda prevezen u Opštu bolnicu“, navodi portal Indeks.
Za saobraćaj je zatvorena deonica Vinkovci-Županja državnog puta broj DC-55, navela je policija.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala