- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Povratak legendi: Parni valjak sa novim frnotmenom oduševio beogradsku publiku

© Foto : Sputnjiku ustupila Marina PešićIgor Drvenkar - novi frontmen "Parnog valjka" oduševio je beogradsku publiku
Igor Drvenkar - novi frontmen Parnog valjka oduševio je beogradsku publiku - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2023
Pratite nas
U okviru velike regionalne klupske turneje bend „Parni Valjak“ svirao je prethodne dve večeri u BitefArtCafe-u. To je prvi beogradski nastup čuvenog sastava čijeg je legendarnog frontmena i vokalnu legendu naših prostora, Akija Rahimovskog, zamenio mladi Igor Drvenkar.
„Došli smo u Beograd sa bendom koji kreće od početka. U nekom trenutku nismo znali šta će biti, kada nas je Aki napustio. On je sada tu sa nama, verujte mi! Nismo znali gde ćemo, šta ćemo, a želja i potreba da sviramo je bila ogromna. Trebao nam je glas, glas se pojavio – Igor Drvenkar“, obratio se vernoj publici kompozitor, gitarista i osnivač „Parnog valjka“ Husein Hasanefendić Hus.
Iako ima težak zadatak, naslednik čoveka izuzetnog glasa i energije, Akija Rahimovskog, mladi Igor Drvenkar je na brojnim klupskim i festivalskim nastupima širom regiona oduševio publiku interpretacijom bezvremenskih hitova.

„Posebna je čast biti ovde sa vama, a posebna je čast biti ovde sa legendama. Moje ime nije važno, jer je namera, rekao je stihove pesme „Ljubavna“ novi frontmen i publiku uveo u prvo nezaboravno veče.

Pažljivo odabrani koncertni repertoar činili su bezvremenski klasici poput “Stranica dnevnika”, pesama “Jesen u meni”, “Dođi”, “Ugasi me”, “Zastave”.
© Foto : Sputnjiku ustupila Marina PešićMladi pevač, koji svira više instrumenata, publici je priznao da je prvi put u Beogradu i da je oduševljen
Mladi pevač, koji svira više instrumenata, publici je priznao da je prvi put u Beogradu i da je oduševljen - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2023
Mladi pevač, koji svira više instrumenata, publici je priznao da je prvi put u Beogradu i da je oduševljen
Publika u kojoj su bili ljubitelji pop - rok muzike više generacija, je imala priliku da po prvi put uživo čuje i nove pesme legendarnog benda koji je, posle gotovo pet decenija na sceni, otvorio novo poglavlje rada, kompozicije “Moja glava, moja pravila” i “Bogati će pobjeći na Mars”.
Ove numere najavlju novi album Parnog valjka za koji će, kao i do sada, većinu pesama komponovati autor legendarnih hitova Husein Hasanefendić Hus.
Parni Valjak je, prema reakciji publike, nadmašio sva očekivanja i pokazao svoj, veliki adut, koncertnu snagu koju ima malo koji bend sa ovih prostora.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala