- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Savet Evrope degradira i pretvara se u instrument Zapada

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZastave ispred zgrade Saveta Evrope u Strazburu
Zastave ispred zgrade Saveta Evrope u Strazburu - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2023
Pratite nas
Moskva konstatuje da Savet Evrope, najstarija evropska organizacija, degradira i da se definitivno pretvara u instrument Zapada, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.
Napominje se da je 10. novembra pod predsedavanjem ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova održana 25. sednica Međuresorne komisije Rusije za poslove Saveta Evrope. Kako se navodi, tom prilikom su „analizirani i ocenjeni glavni pravci rada Saveta Evrope“ nakon povlačenja Rusije iz organizacije u martu 2022. godine.

„Konstatovan je nastavak degradacije te najstarije organizacije, čiji je prvobitni cilj bilo jačanje jedinstva evropskih naroda, te da se definitivno pretvara u zapadni instrument za nametanje ozloglašenog 'poretka, zasnovanog na pravilima'“, ističe ruska strana.

Takođe je razmotrena situacija sa daljim učešćem Rusije u konvencijama Saveta Evrope, koje su otvorene za države koje nisu članice te organizacije“.
Nije precizirano o kojim konkretno konvencijama se radi, ali se ističe da su „dogovoreni parametri dalje saradnje resora u cilju obezbeđivanja nacionalnih interesa Rusije“.
Podsećamo, Moskva se povukla iz Saveta Evrope u martu 2022. godine jer „države NATO i Evropske unije kontinuirano pretvaraju organizaciju u sredstvo antiruske politike, odbijajući ravnopravan dijalog i sve principe na kojima je struktura sazdana“.
Ruska avijacija u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2023
RUSIJA
Rusija neće obaveštavati generalnog sekretara Saveta Evrope o uvođenju ratnog stanja u zemlji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala