- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Estonski obaveštajci priznali: Ruska vojska preuzela inicijativu u zoni SVO i sve jače napadaju

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaRuska vojska
Ruska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2023
Pratite nas
Ruska vojska preuzela je inicijativu u zoni specijalne operacije u Ukrajini i nastavlja sve jače da napada, saopštio je obaveštajni centar estonske vojske.
Prema podacima centra, ove nedelje glavne borbe vodile su se na dva dela fronta: na potezu Avdejevka-Marjinka u DNR i na liniji Kupjansk-Svatovo u LNR.
„Protekle nedelje ruske snage su u proseku napadale 64 puta dnevno, ruska vojska ima dovoljno snaga i vojne tehnike kako bi držali ukrajinsku vojsku konstantno u stanju napetosti. Do danas oni su preuzeli inicijativu u LNR i DNR. To govori o tome da se ciljevi Rusije nisu promenili – zauzimanje obe oblasti u njihovim administrativnim granicama ostaje prioritet“, navodi se u saopštenju.
Estonski obaveštajci ne isključuju mogućnost da ruske snage stave Avdejevku pod svoju kontrolu.
„Zauzimanje grada omogućiće stvaranje tampon-zone ispred Donjecka u dubini od oko 10 kilometara. Na taj način bi ukrajinska artiljerija bila udaljena i bile bi otvorene nove logističke trase. To može da se dogodi ako ruska vojska nastavi da prebacuje na taj deo fronta značajne snage“, navodi se u saopštenju.
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Mediji: Podaci ne lažu, ukrajinska kontraofanziva propala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala