- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Spajić o popisu u Crnoj Gori: Vlada spremna da prihvati sve zahteve opozicije, osim izmene datuma

© AP Photo / Risto BozovicMilojko Spajić
Milojko Spajić - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2023
Pratite nas
Crnogorski premijer Milojko Spajić izjavio je da su Monstat i Vlada apsolutno spremni da prihvate sve zahteve opozicije u vezi sa sprovođenjem popisa stanovništva, osim datuma, jer, kako je naveo, nisu naišli na validne razloge zašto bi taj proces trebalo da se odloži.
Spajić je na pitanje novinara da li će stići da izmene Zakon o popisu, odgovorio da je taj zakon potreban prvenstveno radi softvera.
„Što se tiče softvera potrebno je zakonsko rešenje i mislim da ima dovoljno vremena. Konkursom bismo obuhvatili ljude koji nisu bili obuhvaćeni sa prva dva poziva za popisivače. Dopunićemo popisne komisije. Stvorili smo uslove za popis koji su bolji nego oni 2011. godine“, rekao je Spajić.
Na pitanje o sinoćnjem nastavku dijaloga sa opozicijom, Spajić je odgovorio da popis retko gde izaziva ovoliku pažnju javnosti.
„Imamo duboko podeljeno javno mnjenje. Pokušavamo da pravimo mostove i želimo da dođemo do rešenja prihvatljivog za sve. Ako postoji politička volja da se ide u drugom pravcu, ne možemo ništa da uradimo po tom pitanju“, kazao je Spajić, prenele su „Vijesti“.
Jakov Milatović - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2023
REGION
Milatović: Na popisu ću se izjasniti kao Crnogorac, a govorim srpskim jezikom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala