- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva primećuje porast antisemitizma u SAD

© Sputnik / Natalia SeliverstovaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2023
Pratite nas
Moskva beleži porast antisemitizma u zemljama NATO-a, a u Sjedinjenim Američkim Državama to se dešava eksponencijalno, izjavila je portparočl ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Vidimo ogroman porast antisemitizma u zemljama NATO-a, vidimo nekontrolisani porast nacionalizma uopšte. A u Sjedinjenim Američkim Državama postoji neviđeni porast antisemitizma u poslednjih nekoliko decenija“, rekla je Zaharova.
Ona je primetila da je u SAD to „masovni trend“ koji se „eksponencijalno“ razvija.
„Ali treba videti gde je koren ovog zla. Treba priznati da je do toga dovela američka politika svedozvoljenosti, nekažnjivosti i sopstvene veličine u vidu koncepta izuzetnosti“, istakla je Zaharova.
Ona je objasnila da se trenutni trend ka rastu antisemitizma razvio u situaciji kada su američke vlasti „bukvalno gurale svoju viziju kako da se razvija region“ suprotno „međunarodno pravnom okviru za regulisanje, uprkos mišljenju zemalja susednih Izraelu i Palestini, suprotno logici istorijskog procesa“.
„U nastojanju da svaki način zaštiti sopstvene geopolitičke interese, Vašington je odavno zaboravio na moralne standarde“, zaključila je Zaharova.
Kako je Gaza podelila svet pogledajte u najnovijoj emisiji „Svet sa Sputnjikom“
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala