- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Rusija spremna za dijalog o strateškoj stabilnosti

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2023
Pratite nas
Rusija je spremna za dijalog o strateškoj stabilnosti, ali on ne treba da predstavlja držanje lekcija jedne strane drugoj, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„U ovom trenutku ne postoje preduslovi (za dijalog na ovu temu). Iako je dijalog očigledno neophodan. On se ne može odvijati tako da jedna strana drži lekcije drugoj. Nećemo praktikovati takav način. Ali mi smatramo da je ovaj dijalog izuzetno neophodan i svakako smo spremni da ga započnemo“, rekao je Peskov novinarima.
On je dodao da se situacija sa povlačenjem iz sporazuma „de fakto neće promeniti ni na koji način“, komentarišući povlačenje rusije iz Sporazuma o konvencionalnim oružanim snagama u Evropi.
Bela kuća je ranije saopštila da je povlačenje Rusije iz Sporazuma razočaravajuće, a Moskva, prema rečima koordinatora za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost SAD Džona Kirbija, nije ostavila Vašingtonu drugog izbora osim da se povuče i iz sporazuma.
Komentarišući izjavu sekretara Saveta bezbednosti Rusije Nikolaja Patruševa o povećanim rizicima upotrebe oružja za masovno uništenje, Peskov je dodao da agresivna priroda kolektivnog Zapada prema Rusiji nije nikakva tajna, ali da Rusija ima doktrinu u kojoj je sve precizirano i koja se nije promenila.
„Prilično agresivna priroda, koju direktno i indirektno pokazuje agresivnost tzv. kolektivnog Zapada prema našoj zemlji nije ni za koga tajna. To je očigledno i to zvanično i otvoreno potvrđuju izjave predstavnika tog kolektivnog Zapada“, ocenio je Peskov.
On je dodao da je sa ruske strane sve vrlo jasno.
„Mi imamo našu doktrinu, gde je sve jasno propisano, tu nema nikakvih promena. To je više puta potvrđivao i šef države. Dakle, ovde je sve vrlo jasno“, istakao je on.
Ranije je Patrušev izjavio da destruktivna dejstva SAD povećavaju rizik od upotrebe nuklearnog, hemijskog i biološkog oružja.
Moskovski Kremlj. U daljini se vidi zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2023
RUSIJA
Završena procedura: Sporazum o konvencionalnim oružanim snagama za Moskvu više ne postoji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala