- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Baharov „bućkuriš“

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrener fudbalera Crvene zvezde Barak Bahar
Trener fudbalera Crvene zvezde Barak Bahar  - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2023
Pratite nas
Potvrda da je Barak Bahar sebi i Crvenoj zvezdi potpisao kapitulaciju pred Nemcima, videla se iz aviona već posle prvog sudijskog zvižduka. Bez klasičnog špica, bez zadnjeg veznog, sa „otpisanim“ Kangom u startnih 11, a to su samo neki od eksperimenata koje je pokušao Izraelac, a ishod je dobro poznat...
Očekivali su svi u Zvezdi, nadali se navijači da bi Lajpcig mogao da padne u tom 4. kolu Lige šampiona, čime bi bila napraljena prekretnica u sezoni, a dogodilo se potpuno suprotno.
Tačnije, usledio je sudar s realnošću. Lajpcig je daleko bolji i ozbiljniji tim od srpskog šampiona koji ove sezone pod trenerskom palicom Izraelca Baraka Bahara ne uspeva da pronađe dobitnu kombinaciju.
A kada je reč o kombinacijama, taktici, formaciji, stiče se utisak da je Baharov „bućkuriš“ koji je smućkao u nadi da iznenadi Nemce, bio koban po Zvezdu.
Zvezda - Lajpcig - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2023
SPORT
Zvezda izgubila identitet – bačeni milioni i očajnički pokušaj sa „ranjenim detetom“
Početak protiv Lajpciga sa Bukarijem koji obično napada kao desno krilo, ovoga puta na suprotnij strani, povremeno i u špicu, nije ugrozio rivala. Nije to bio jedini eksperiment iz ordinacije Baraka Bahara, bilo ih je još nekoliko. Defanzivni vezni Srđan Mijailović ponovo je morao da igra desnog ving-beka, dok tim koji juri pobedu startuje utakmicu bez klasičnog napadača!? Zašto? To zna samo izumitelj bućkuriša Barak Bahar.
Nije bilo Šerifa u startnih 11, ni Olajinke, Kraso je bio najistureniji uz Lučića i Bukarija, ali je jasno da nijedan od navedene trojice nije centarfor, klasična devetka. Možda „lažna“, ali nikako klasična.
Ni tu eksperimentima u režiji izraleskog stručnjaka nije kraj. Zvezda je u dvoboj 4. kola Lige šampiona ušla bez klasičnog zdanjeg veznog, jer na terenu nije bilo Marka Stamenića, a očekivati od Mirka Ivanića ili Hvanga, kao i Kange da rade „prljav posao“ i da razbijaju napade protivnika i kvare mu igru, to jednostavno njima nije u opisu posla.
Ali, ni tu nije kraj. Rodić koji se najbolje snalazi na poziciji levog beka, ponovo je činio odbrambeni trio ispred Glazerovog gola i dejstvovao je kao klasična štoper, u tandemu sa Naserom Đigom i kapitenom Aleksandrom Dragovićem.
Toliko izmena, promena u formaciji kada je u pitanju startnih 11 dovelo je do toga da ni sama Zvezda ne zna šta igra, a Baharov „bućkuriš“ rezultirao je porazom crveno-belih i oproštajem od Lige šampiona posle četiri odigrana kola, i to u sezoni kada je generalni direktor Zvezdan Terzić najavio iskorak na evropskoj sceni, a dogodilo se potpuno suprotno...
Erling Holand - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2023
SPORT
„Građanin“ više uradio za Zvezdu od Zvezde
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala