Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Cenimo što Rumunija ostaje pri stavu da ne prizna tzv. Kosovo

© Tanjug / JADRANKA ILIĆPredsednik Srbije Aleksandar Vučić sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Rumunije Alfredom Robertom Simonisom
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Rumunije Alfredom Robertom Simonisom - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2023
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Rumunije Alfredom Robertom Simonisom i naglasio da Beograd veoma ceni to što Rumunija, uprkos pritiscima, čvrsto stoji na svojoj poziciji poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.
„Visoko cenimo činjenicu da Rumunija, uprkos snažnim pritiscima kojima je izložena, i dalje čvrsto stoji na svojoj poziciji nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, a zahvalni smo na podršci koju od Bukurešta dobijamo za napredak na našem evropskom putu i nastavak dijaloga između Beograda i Prištine, zasnovanog na odgovornom pristupu svih uključenih“, objavio je Vučić na društvenim mrežama.
Sagovornici su, u veoma prijateljskom razgovoru, konstatovali da bilateralne odnose Srbije i Rumunije karakteriše dobrosusedstvo, tradicionalno prijateljstvo i međusobno razumevanje dvaju naroda.
Razgovarajući o evropskim integracijama, predsednik Vučić je zahvalio na podršci Rumunije evropskom putu Srbije.
Simonis je rekao da Rumunija ostaje čvrsto na poziciji poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.
Dvojica sagovornika su istakli značaj infrastrukturnog povezivanja Srbije i Rumunije, koje, između ostalog, zahteva izgradnju auto-puta između Pančeva i Temišvara, ali i rad na energetskom povezivanju, saopštila je pres služba predsednika Srbije.
Opština Leposavić - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2023
SRBIJA
Sramna akcija: Kurtijevi specijalci uklonili pano „Ovo je Srbija“ u opštini Leposavić
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala