- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.
Zvezda - Lajpcig - Sputnik Srbija

Zvezda poražena od Lajpciga u Beogradu

Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u četvrtom kolu Lige šampiona na svom terenu od Lajpciga rezultatom 2:1, čime su izgubili šanse da se plasiraju u osminu finala elitnog takmičenja.
Zvezda je kapitulirala već u osmom minutu golom Simonsa, u 77. je Openda povisio na 2:0, a autogolom Henrihsa, posle centaršuta Kange četiri minuta kasnije domaći su dobili nadu za makar remi.
Liga šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2023
SPORT
Barselona izgubila, PSŽ poražen u Milanu, a Siti siguran protiv Jang Bojsa
Ipak, totalna ofanziva koji je naredio trener Bahar nije dala rezultat, gosti su se branili na sve moguće načine i uspeli su da sa punim plenom spakuju kofere za povratak iz Beograda.
Lajpcig ide u osminu finala Lige šampiona, a Zvezda će u poslednjem kolu protiv Jang Bojsa u gostima igrati za mesto u Ligi Evrope.
Standings provided by Sofascore
Smušeno i nesigurno su delovali igrači Zvezde na startu utakmice, trener Bahar je probao sa iznenađenjima, na teren je umesto standardnih Mitrovića, Stamenića i Ndiajea poslao Lučića, Kangu i Krasoa i odmah se videlo da te ideje neće proći.
Lajpcig je odmah napao, najviše po levoj strani, prva žrtva toga bio je prinudni desnokrilni bek Mijailović koji je već u šestom minutu dobio žuti karton, a potpuni krah odbrane Zvezde dogodio se dva minuta kasnije.
Kanga nije uradio ono što i nije njegov posao, on nikada nije bio niti će biti defanzivni vezista, a to je dokazao kada je dopustio Simonsu da ga pretrči, namesti se na ivicu kaznenog prostora i pošalje loptu u dalji ugao Glazera koji nije mogao ni da se nada odbrani.
Tri minuta kasnije Zvezda je imala prvu šansu, Rodić je u verovatno jedinom izletu na polovinu protivnika poslao centaršut između Krasoa i Bukarija, a lopta je gotovo pogodila u glavu brzonogog fudbalera koji je pokušao na taj način da je primiri, ali je svima bilo jasno da je to nemoguće.
U 17. minutu je kiksirao golman Blasvih, Ivanić je pokušao da dođe do lopte, uklizao je ka njoj, pred samim golom, ali je čuvar mreže gostiju ipak iz drugog naleta uspeo da otkloni opasnost i spreči izjednačenje.
Da je nervoza u redovima Zvezde velika videlo se u 20. minutu, strelac gola Simons je posle jednog trka završio među članovima stručnog štaba domaćih, primirio ga je kondicioni trener Marko Vasiljević, nešto grublji je bio pomoćni trener Vujadin Savić i sudija Danijele Orsato je pokazao crveni karton – Savić nije otišao u svlačionicu, već je to umesto njega uradio Vasiljević.
Usledila su dva pokušaja Šeška iz izglednih situacija, Glazer srećom nije morao da reaguje, žuti karton je potom dobio i indisponirani Kraso, a u 40. i 41. minutu dve velike šanse imao je Lajpcig, neodgovornošću veznih igrača Zvezde ostajali su fudbaleri gostiju sami na ivici kaznenog prostora, ali srećom po domaće nisu bili precizni.
Situacija je dostigla usijanje u 44. minutu, najpre je Glazer spasao čist gol Opende, na drugoj strani je Blasvih odbranio šut Bukarija, ali i da je Zvezdin ofanzivac uspeo da ga prevari ne bi gol bio priznat zbog ofsajda.
Zvezda je zadrhtala i u prvom minutu nadoknade, Forsberg je ostao sam posle ubacivanja sa levog boka u visini penala, mogao je da bira gde će šutirati, ali je promašio ceo gol, na olakšanje navijača Zvezde čiji su ljubimci bili potpuno nadigrani – 17:2 u šutevima za poluvreme.
Vredi napomenuti, odbrana domaćih je bila na visini zadatka, blokirano je čak deset udaraca protivnika, ali je veliki problem defanzivni deo veznog reda, na čelu sa Kangom i Hvanom, čiji posao je više radio ofanzivni vezista, Ivanić, čime je odsečena i kreacija Zvezde u napadu.
Promenio je trener Bahar na poluvremenu, Mijailovića je zamenio mladim Nedeljkovićem, koji se na terenu pojavio sa povezom preko čela, dok je Kraso ustupio mesto Ndiajeu – i odmahs u se promene pokazale korisnim.
Za pet minuta u nastavku Zvezda je stvorila nekoliko odličnih akcija, prvu je upropastio Ndiaje predugim čekanjem na šut iz kaznenog prostora, Rodić je zatim bio aktivan i kao šuter i kao asistent, a i Kanga se oprobao iz daleka.
Čim je Lajpcig dobio loptu krenuo je u silovit napad, Šeško je u jednom napadu imao dve prilike, potom je zapretio i Openda, Glazer je odlično reagovao u svim situacijama, a posle novog šuta Simonsa koji je otišao pored stative odbrana Zvezde je mogla malo da odahne.
Zvezda je uspela da nametne svoj ritam u nastavku, čak trojica defanzivaca Lajpciga su do 60. minuta dobila po žuti karton, veliki broj ubacivanja su imali igrači domaćeg tima, ali bez uspeha pa je posle sat vremena igre mreža nemačke ekipe ostala netaknuta, pre svega blokadama odbrane.
Jalovim napadima Zvezde kao da nije bilo kraja, trener Bahar je posegao u 69. minutu za iznenađujućim potezom, zamenio je jedinog pravog kreativca Ivanića još jednim trkačem, Olajinkom, što je značilo silovit pritisak na defanzivu Lajpciga i pokušaje im se utrči iza leđa.
Pritisak je umalo urodio plodom u 74. minutu, dve šanse u istom napadu imali su Olajinka i Ndiaje, ali je golman Blasvič oba puta briljantno reagovao i sačuvao svoju mrežu, na razočaranje navijača Zvezde.
A ono je postalo još veće kada je u 77. minutu iz klasičnog bunkera nemački tim stigao do drugog gola posle briljantnog kontranapada Opende i udarca za koji golman Glazer, ovoga puta, nije imao rešenje.
Bahar se odlučio na totalnu ofanzivu, Lučića je zamenio mladi Mijatović, a u 81. minutu i sreća se osmehnula domaćima, centaršut Kange je padao u kazneni prostor Lajpciga, bek Henrihs je loše reagovao, okrznuo je i ona je završila u mreži, za novu nadu domaćima u poslednjih desetak minuta.
Za totalnu ofanzivu Zvezde na teren je umesto Rodića poslat Katai, a u drugom minutu nadoknade Olajinka je imao ogromnu šansu, topovski je šutirao sa peterca, ali je golman Lajpciga ponovo bio na visini zadatka.
Poslednju šansu Zvezda je imala u četvrtom minutu nadoknade, velika gužva se stvorila u kaznenom prostoru nemačkog tima, pao je Olajinka i tražio penal, a dok se razmišljalo o tome, mladi Mijatović se spetljao i izbacio loptu u gol-aut, čime su nestale sve nade Zvezde u makar remi.
Zvezda narednu utakmicu u Ligi šampiona igra 28. novembra protiv Jang Bojsa na gostujućem terenu.
Tok meča ste mogli da pratite uz Sputnjik:
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
22:54 07.11.2023
Kraj – Poraz Zvezde
Izgubila je sve šanse za plasman u osminu finala Lige šampiona.
Sa Jang Bojsom u Bernu će igrati za mesto u Ligi Evrope.
Zvezda - Lajpcig - Sputnik Srbija
22:53 07.11.2023
90+4' – Šteta...
Olajinka je tražio penal, svi su stali, Mijatović je potom izgubio loptu.
22:51 07.11.2023
90+3' – Sreća!
Glazer je otišao pred gol protivnika, Nedeljković je iznudio prekršaj i spasao ekipu!
22:51 07.11.2023
90+2' – Kakva šansa!
Topovski je šutirao Olajinka, ali golman Lajpciga brani!
22:49 07.11.2023
90' – Još četiri minuta
Zvezda mora opet da napadne.
22:43 07.11.2023
85' – Katai umesto Rodića!
Totalna ofanziva!
22:40 07.11.2023
81' – Gol za Zvezdu!
Kanga je centrirao, Henrihs je samo okrznuo loptu i ona je otišla u mrežu!
Zvezda smanjuje na 2:1!
22:37 07.11.2023
78' – Mijatović na terenu
Napadač umesto krilog igrača Lučića.
22:36 07.11.2023
77' – Zvezda prima i drugi gol
Iz bunkera silovit kontranapad za Lajpcig koji je realizovao Openda.
Zvezda gubi 2:0.
22:32 07.11.2023
74' – Neverovatno!
Blasvič brani dve stopostotne prilike Olajinke i Ndiajea u istom napadu!
22:31 07.11.2023
73' – Žuti i za Lučića
Neoprezan je bio mladi igrač Zvezde.
22:30 07.11.2023
71' – Zvezda ide na totalni presing!
Napad na poslednju liniju je urodio plodom, golman je morao da izbaci loptu u aut posle trka Olajinke.
22:28 07.11.2023
69' – Izlazi Ivanić?!
Iznenađujuća odluka, u igri je Olajinka.
22:24 07.11.2023
65' – Pritisak Zvezde bez rezultata
Odlično se brani Lajpcig, Zvezda ne može da pronađe put do gola.
22:20 07.11.2023
62' – Novi niz naleta!
Žestok pritisak Zvezde, mnogo ubacivanja u kazneni prostor, prilično šuteva, ali je sve blokirano.
22:18 07.11.2023
59' – Novi žuti
Henrihs je treći defanzivac Lajpciga sa žutim kartonom.
22:16 07.11.2023
57' – Šteta
Nekoliko dobrih poteza i ubacivanja igrača Zvezde, ali odbrana Lajpciga dobro reaguje.
22:15 07.11.2023
56' – Ndiaje uzima žuti karton!
Lukeba je opomenut posle oštrog faula, a prethodno je istu kaznu dobio i Simakan.
22:12 07.11.2023
53' – Brani Glazer!
Ponovo pokušaj Opende posle centaršuta Rauma.
22:11 07.11.2023
52' – Žuti i za Ivanića
Ponovo je fauliran Simons.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala