- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Tramp odbio poziv Zelenskog da poseti Ukrajinu

© AP Photo / Alex BrandonDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2023
Pratite nas
Bivši predsednik SAD Donald Tramp odbio je poziv ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da poseti Ukrajinu kako bi se uverio u razmere sukoba, dodajući da poštuje Zelenskog, ali da bi ta poseta u ovom trenutku bila „neprikladna“.
„Izuzetno poštujem predsednika Zelenskog, ali mislim da bi bilo neprikladno ići u Ukrajinu u ovom trenutku“, rekao je Tramp, prenosi Njuzmaks.
Prema rečima Trampa, administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena „trenutno ima posla“ sa Zelenskim i ne bi želeo „da stvara sukob interesa“.
Zelenski je poziv Trampu da poseti Ukrajinu uputio nakon što je bivši američki predsednik izjavio da bi mogao da okonča rat u Ukrajini u roku od 24 sata ako pobedi na izborima sledeće godine.
Zelenski je u intervjuu za En-Bi-Si doveo u pitanje Trampovu tvrdnju i pozvao ga da poseti Ukrajinu kako bi lično video razmere sukoba.
„Ako može da dođe ovde, trebaće mi 24 minuta - da, 24 minuta da objasnim predsedniku Trampu da ne može da upravlja ovim ratom. On ne može da donese mir zbog Putina“, rekao je Zelenski.
Tramp je ranije tvrdio da do rata ne bi došlo da je on bio predsednik kada je počeo sukob, kao i da bi mogao to da reši za jedan dan ako bude ponovo izabran.
Bivši američki predsednik Donald Tramp na konvenciji republikanaca u Severnoj Karolini - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2023
SVET
Tramp obećao: Zaustaviću sukob u Ukrajini čim postanem predsednik
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala