- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Poginuo pomoćnik glavnokomandujućeg ukrajinske vojske, objavljeni detalji

© AP Photo / Bernat ArmangueUkrajinski vojnici
Ukrajinski vojnici - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2023
Pratite nas
Pomoćnik komandanta Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog Genadij Častjakov poginuo je u svojoj kući u blizini Kijeva od posledica eksplozije granate, preneli su lokalni mediji.
Informaciju o smrti svog pomoćnika potvrdio je i sam Zalužni na svom Telegram kanalu.
Istovremeno, on tvrdi da je Častjakov sa porodicom slavio rođendan kada je „nepoznata eksplozivna naprava eksplodirala u jednom od poklona“.

„U selu Čajki, 39-godišnji vojnik poginuo je kod kuće od posledica nepažljivog rukovanja municijom. Njegov 13-godišnji sin je teško ranjen i hospitalizovan“, saopštila je portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine Marijana Reva, prenose ukrajinski mediji.

Dečak je u teškom stanju.
U kući su tokom eksplozije bile i supruga i ćerka poginulog. Ćerka je takođe povređena u eksploziji, ali se nalazi van životne opasnosti.
Pozivajući se na izvore u policiji, ukrajinski portal „Strana.ua" piše da je do eksplozije došlo kada je otvoren poklon koji je pomoćnik Zalužnog verovatno dobio od kolege, pomoćnika zamenika glavnokomandujućeg ukrajinskih snaga Aleksandra Timčenka, koji ga je, prema rečima portparolke MUP, upozorio da poklon može da eksplodira.
Očigledno da Častjakov to nije ozbiljno shvatio, rekla je Reva.

Poruka Zelenskog?

Savetnik lidera DNR Jan Gagin rekao je povodom pogibije Častjakova da se radi o poruci Zelenskog za Zalužnog .

„Ukrajinski zvaničnici su počeli da proždiru jedan drugog kao pauci u tegli. Pogibija pukovnika Častjakova očigledna je ilustracija poruke Zelenskog u novoj političkoj borbi, jer je raskol između njega i Zalužnog počeo odavno. I ta nova snaga oličena u Zalužnom, naravno, Zelenskom ne odgovara. To nije nikakav nesrećni slučaj, to je ubistvo i pretpostavljam poruka Zalužnom od Zelenskog, rekao je Gagin za Sputnjik.

Podsetimo, portal „Strana.ua" pisao je nedavno da bi glavni komandant Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni mogao da postane ozbiljan konkurent predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom u borbi za vlast.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski na samitu NATO-a u Vilnjusu - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Mediji: Neuspeh kontraofanzive stvorio jaz između Zelenskog i Zalužnog
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala