- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Incident u Hrvatskoj: Trovanje gaziranim napitkom, oglasila se „Koka-kola“

© Sputnik / Anatoliй Medvedь / Uđi u bazu fotografijaZapusk novыh proizvodstvennыh liniй zavoda Coca-Cola v Sankt-Peterburge
Zapusk novыh proizvodstvennыh liniй zavoda Coca-Cola v Sankt-Peterburge - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2023
Pratite nas
„Koka-kola“ Hrvatska se oglasila povodom informacija o trovanju i potvrdila da je slučaj čoveka koji je hospitalizovan sa hemijskim povredama jednjaka povezan sa bočicom mineralne vode „Romerquelle“.
Tvrde da je reč o izolovanom slučaju.
„Svesni smo izolovanog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom `Romerquelle Emotion Blueberry Pomegrante 330 ml`. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj. U potpunosti smo otvoreni za saradnju sa svim nadležnim telima“, navodi se u saopštenju „Koka-kola“ Hrvatske.
Priča o otrovnoj vodi u Hrvatskoj krenula je na društvenim mrežama, a potom su se oglasili KBC Rijeka, odakle je potvrđeno da imaju pacijenta sa hemijskim oštećenjem na jednjaku, da je on u stabilnom stanju i da je u toku dijagnostičko-terapijski postupak.
„Odmah tokom prijema i obrade u Objedinjenom bolničkom hitnom prijemu, koja je prethodila hospitalizaciji, izvršena je prijava nadležnim istražnim organima PU Primorsko–goranskoj, koji su preuzeli slučaj“, saopšteno je iz riječke bolnice, prenosi portal „24 sata“.
Policijska uprava Primorsko-goranska potvrdila je danas da je pre tri dana primila dojavu da je jednoj osobi pozlilo tokom konzumiranja bezalkoholnog pića u jednom od ugostiteljskih objekata u centru Rijeke i da je prevezen u KBC Rijeka radi pružanja odgovarajuće lekarske pomoći.
Kako navode, tokom dosadašnjeg postupanja policijski službenici su „obavili uviđaj, izuzeli određene predmete i obavili razgovore sa više osoba“.

„O svim dosadašnjim saznanjima policija je izvestila nadležno državno tužilaštvo, kao i nadležni Državni inspektorat radi preduzimanja mera iz svoje nadležnosti“, navodi se u saopštenju.

U ponedeljak uveče društvene mreže u Hrvatskoj preplavile su poruke u kojima se građani upozoravaju da ne piju sokove i vode jednog poznatog proizvođača, kao i da su ljudi u bolnici zbog spaljenog jednjaka, piše portal „24 sata“. U porukama se navodi da su slučajevi zabeleženi u Rijeci, Osijeku i drugim mestima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala