- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin je izvukao Rusiju iz ponora i vratio joj dostojanstvo

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin tokom ceremonije inauguracije u Kremlju
Predsednik Rusije Vladimir Putin tokom ceremonije inauguracije u Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2023
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izvukao je Rusiju iz provalije u kojoj se nalazila teških devedesetih godina prošlog veka i vratio je zemlji dostojanstvo, izjavila je predsednica Saveta federacije Rusije Valentina Matvijenko.
Ona je podsetila da su 1990-ih kasnile plate i penzije, a bilo je i nezaposlenosti.
„Devedesetih smo visili nad provalijom. Zahvaljujući iskustvu, taktu i diplomatiji našeg predsednika, korak po korak je počeo da izvlači našu zemlju iz propasti. Za 23 godine smo shvatili da smo zasebna civilizacija, jedinstvena u svetu. On je našoj zemlji vratio dostojanstvo“, kazala je Matvijenko na forumu „Znanje. Prvi“.
Takođe je istakla doprinos ruskog lidera obnavljanju odbrambene sposobnosti Rusije.
Govoreći o značajnim događajima u novijoj istoriji Rusije, Matvijenko je posebno istakla ujedinjenje Krima i novih regiona sa Rusijom, kao i narodno glasanje o izmenama i dopunama Ustav Rusije 2020. godine.
„Izmene koje je podržala apsolutna većina naših građana ojačale su naš suverenitet, utvrdile prioritet nacionalnog zakonodavstva nad međunarodnim“, ocenila je ona.
Po njenim rečima, istorijski događaj za savremenu Rusiju bilo je i usvajanje Nacionalne strategije bezbednosti Rusije, kao i objava predsednika Rusije da zemlja poseduje ultramoderno naoružanje.
U novom izdanju emisije „Moj pogled na Rusiju“ pogledajte kakvu viziju o novom svetskom poretku ima Vladimir Putin, a kakvu Džozef Bajden:
Predsedavajuća Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko  - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2023
RUSIJA
Predsednica Saveta Federacije: U Rusiji je neophodno formirati ministarstvo sreće
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala