- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Predsedavajući ruske Dume: Zapad shvata da Kijev ne može da pobedi Rusiju čak ni uz podršku NATO-a

© Sputnik / Natalья SeliverstovaDuma
Duma - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2023
Pratite nas
Zapadne zemlje i Sjedinjene Američke Države shvatile su da Kijev neće moći da pobedi Rusiju čak ni uz podršku NATO-a, napisao je predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin na svom Telegramu.
Predsednik Dume podsetio je da su pre 80 godina na današnji dan sovjetske trupe završile oslobađanje Kijeva od fašističkih osvajača, što je imalo visoku cenu.
„Okupacioni nacistički režim bio je praćen pravim genocidom nad Rusima, Ukrajincima, Jevrejima, Belorusima, Poljacima i predstavnicima drugih nacionalnosti“, istakao je Volodin i dodao da je, „prema različitim izvorima, stanovništvo Kijeva smanjeno za 70 odsto“, a „saučesnici u zverstvima hitlerovskih osvajača bili su ukrajinski nacionalisti-banderovci“.
On je dodao da je osam decenija kasnije Kijev ponovo okupiran, a nacistička ideologija je postala državna ideologija širom Ukrajine.
„Zemlja je izgubila suverenitet“, ocenio je Volodin.
Prema njegovim rečima, američki predsednik Džozef Bajden računao je na pobedu kijevskog režima nad Rusijom i na to su bačene milijarde dolara.
„Ali danas je postalo očigledno evropskim zemljama i samim SAD da na bojnom polju, bez obzira na podršku NATO-a, kijevski režim ne može da pobedi Rusiju“, napisao je Volodin na svom Telegramu.
On je konstatovao ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski za mnoge postaje „toksični političar“, a njegova sudbina da bude marioneta je „nezavidna“. Volodin je naglasio da se to posebno vidi u situacijama kada su Ukrajinci zarad sopstvene vlasti poveli u smrt stotine hiljada građana i trgovali nezavisnošću svoje zemlje.
Volodin je dodao i da civilno stanovništvo Ukrajine „ne želi da se bori, ginući za naciste i korumpirane zvaničnike“.
„Da bi ostao na vlasti, krvavi kijevski režim nastavlja da šalje stanovnike u sigurnu smrt“, zaključio je Volodin.
Kakav je američki plan za Ukrajinu pogledajte u emisiji „Od četvrtka do četvrtka“:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala