- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Rusija spremna za pragmatičan dijalog sa Zapadom

© Sputnik / Natalья SeliverstovaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2023
Pratite nas
Rusija ostaje spremna za pragmatičan dijalog sa zapadnim zemljama ako one zaista budu uzimale u obzir ruske interese, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, govoreći na događaju društva „Znanje“ u okviru Međunarodne izložbe i foruma „Rusija“.
„Istovremeno, ostajemo otvoreni za pragmatičan dijalog sa zapadnim zemljama ako pokažu spremnost da naše interese uzmu u obzir delima, a ne rečima i da komuniciraju na osnovu obostrane koristi i uzajamnog poštovanja“, rekao je on.
Lavrov je dodao da će one pre ili kasnije shvatiti besmislenost sadašnje antiruske politike.
„Pitanje nije za nas, već za sadašnju generaciju lidera pre svega evropskih zemalja, koji su očigledno izgubili stratešku viziju i slepo prate trag katastrofalne američke politike“, dodao je Lavrov.
On je dodao i da su napadi zapadnih zemalja na pravoslavlje i organizacije ruskih sunarodnika u inostranstvu dostigli neviđene razmere.
„Želeo bih da napomenem da naši sunarodnici, velika većina njih, zaista rade u frontovskim uslovima. Neviđeni su napadi na organizacije naših sunarodnika u SAD, Kanadi i zemljama Zapadne Evrope“, rekao je ministar.
U novom izdanju emisije „Moj pogled na Rusiju“ pogledajte kakvu viziju o novom svetskom poretku ima Vladimir Putin, a kakvu Džozef Bajden:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala