- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Interesovanje za izložbu „Rusija“ prevazilazi sva očekivanja – mladi ponosni na svoju zemlju

© Fotohost-agentstvo "RIA Novosti" / Uđi u bazu fotografijaIzložba „Rusija“
Izložba „Rusija“ - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2023
Pratite nas
Interesovanje posetilaca za međunarodnu forum-izložbu „Rusija“, koja je otvorena u Moskvi 4. novembra, prevazilazi sva očekivanja organizatora, izjavio je zamenik šefa administracije predsednika Rusije Sergej Kirijenko.

„Broj ljudi koji svakodnevno dolazi da poseti izložbu daleko prevazilazi planove koje je prvobitno imao organizacioni komitet“, rekao je Kirijenko.

Izložba se, dodaje, može opisati sa dve reči: ponos i san.
„Sve što je prikazano na izložbi je za ponos. A sve čime se danas ponosimo nekada je bilo nečiji san“, pojasnio je Kirijenko.
Takođe je rekao da je izložba „Rusija“ posebno značajna za mlade, jer im omogućava da se upoznaju ne samo sa stvarima kojima se zemlja ponosi, nego i sa ljudima koji su tome dali doprinos.
Među mladima je na kraju sprovedeno istraživanje koje je pokazalo da je sedam od 10 ispitanika nakon obilaska izložbe ponosnije na svoju zemlju.
Podsećamo, na izložbi „Rusija“ javnosti će se predstaviti 89 regiona Ruske Federacije, 22 federalna izvršna organa, 20 kompanija, korporacija i javnih organizacija. Forum se održava u izložbenom kompleksu VDNH u ruskoj prestonici i biće otvoren za javnost do 12 aprila naredne godine.
Na njoj će biti predstavljeni svi dosadašnji uspesi zemlje i regiona pojedinačno, počev od nauke, preko industrije, pa sve do kulture.
Međunarodna izložba i forum „Rusija“  - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2023
RUSIJA
Roboti čitaju poeziju, biraš gde ćeš da letiš: Reporter Sputnjika na izložbi „Rusija“ /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala