- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Protesti podrške Palestini održani širom sveta /foto, video/

© AP Photo / Andres KudackiProtestuющie v podderžku Palestinы na Bruklinskom mostu, Nью-Йork, SŠA
Protestuющie v podderžku Palestinы na Bruklinskom mostu, Nью-Йork, SŠA - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2023
Pratite nas
Širom sveta održani su protesti podrške Palestincima u Pojasu Gaze. Najmasovniji je bio u Indoneziji. Negde je morala i policija da se umeša.
- U SAD su skupovi održani u mnogim gradovima, ali je najveći bio u Vašingtonu. Tamo su demonstranti skoro napunili Trg slobode, pored Bele kuće, prenosi Si-En-En. Mnogi su iz drugih gradova autobusima stigli na protest.
Demonstranti su nosili palestinske zastave i plakate "Zaustavite masakr" i "Neka Gaza živi". Neki su, kako javlja Si-En-En, skandirali „Bajdene, ne možeš da se sakriješ, mi te optužujemo za genocid“ i „bez prekida vatre, nema glasova“.
- U Velikoj Britaniji desetine hiljada demonstranata izašlo je na ulice u različitim gradovima, prenosi Bi-Bi-Si. Prema procenama londonske policije, samo u centru grada okupilo se 30 hiljada ljudi. Privedeno je 29 demonstranata zbog prekršaja.
- Najmanje šest hiljada ljudi izašlo je na propalestinski marš u Berlinu, piše Bild. Policija je demonstrantima oduzela plakate sa zabranjenim sloganima, kaznila one koji su ih uzvikivali, a privela nekoliko osoba.
- U Parizu je hiljade demonstranata učestvovalo u maršu koji su vlasti zabranile, prenosi AFP. U akciji su učestvovali vladini zvaničnici, posebno zamenica gradonačelnika grada Korbej-Eson, Elza Ture.
Slične akcije su održane i u Kanadi, Turskoj, Čileu, Venecueli i drugim zemljama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala