- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Na izbložbi „Rusija“ biće pokazano kako se upravlja dronovima

© Fotohost-agentstvo RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaIzložba "Rusija" na VDNH u Moskvi
Izložba Rusija na VDNH u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2023
Pratite nas
Gosti štanda Moskovske oblasti na izložbi „Rusija“ moći će da se oprobaju kao operatori dronova pod rukovodstvom instruktora podmoskovske pilotske škole, saopštila je pres služba gubernatora i regionalne vlade.
„Instruktor u podmoskovskoj školi za pilotiranje FPV dronova Vladislav Novikov pomaže gostima da shvate kako da upravljaju. Kompanija ‘Er sinema’, čiji je on vlasnik, realizovala je veliki broj projekata – snimanje sportskih događaja, filmova, serija i svečanih događaja. Osim toga, njihovi snimci se koriste na mnogim izložbenim štandovima“, navodi se u saopštenju pres službe.
Prema rečima Novikova, na izložbi možete da oprobate kao operator drona uz pomoć profesionalnih naočara i programa-simulatora. On je dodao i da su proletos u Podmoskovlju pokrenute škole upravljanja dronovima za mlade.
„Počeli smo da sarađujemo sa Junarmijom i već smo otvorili takve u Ščelkovu, Serpuhovu, Sergijevom Posadu i Kolomni, kao i u parku Patriot. Svi učesnici vojno-patriotskih klubova tamo uče apsolutno besplatno“, istakao je Novikov.
Kako je naveo, 2024. godine planirano je otvaranje još osam takvih škola u regionu.
U subotu, na Dan narodnog jedinstva, na u Moskvi je otvorena Međunarodna izložba i forum „Rusija“, koji će trajati do 12. aprila. Svoja dostignuća predstavilo je svih 89 regiona, kao i savezna ministarstva i resori, korporacije i javne organizacije. Moskovska oblast takođe ima štand na izložbi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala