- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obradović o jednom skoku, Avramović preuzeo odgovornost

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeljko Obradović i Aleksa Avramović
Željko Obradović i Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 04.11.2023
Pratite nas
Košarkaši Partizana doživeli su poraz na gostovanju Baskoniji u šestom kolu Evrolige rezultatom 84:83. Trener Željko Obradović je rekao da je ekipa očigledno imala šansu da pobedi, dok je Aleksa Avramović istakao da preuzima odgovornost za neuspeh.
Partizan je upisao četvrti poraz u sezoni i nalazi se sa Baskonijom u grupi timova sa takvim rezultatom u dosadašnjem toku takmičarske godine.
Baskonija je slavila posle ofanzivnog skoka i dva poena sa linije za slobodna bacanja, a sve je to uradio Čima Moneke nakon dobro odbranjenog napada u kom je rival promašio šut za tri poena, ofanzivnim skokom koji je tokom celog meča bio nerešiva enigma za crno-bele.
“Očigledno je da smo i mi imali šansu da pobedimo, ali moramo da čestitamo Baskoniji na trijumfu. Imam osećaj da smo mi izgubili ovu utakmicu našim greškama. Prvo poluvreme imali smo velikih problema sa njihovim ofanzivnim skokom, u nastavku smo počeli da gradimo koš bolje, ali je onda upravo jedan skok rešio utakmicu. Bili smo blizu, ali…“, rekao je Obradović.
Partizan je utakmicu odigrao bez povređenih Kevina Pantera i Mateuša Ponitke protiv tima predvođenog donedavnim trenerom Crvene zvezde Duškom Ivanovićem, čiji novi puleni su uspeli da zatvore beka Aleksu Avramovića, veoma važnog člana Obradovićevog tima tokom aktuelne sezone.
“Mislim da smo prosuli utakmicu na kraju, imali smo kontrolu i onda su došle dve trojke koje su ih vratile u utakmicu i opet smo imali na kraju šansu da pobedimo. Nije to problem bio u poslednja tri minuta, igrao sam katastrofalno celu utakmicu i snosim apsolutnu odgovornost i nema nikakvih problema što se toga tiče”, istakao je Avramović.
I u dahu nastavio.
„Znamo da smo prosuli pobedu, znamo da sam ja morao da odigram mnogo bolje, stvarno snosim odgovornost posle dobrog ritma, jer svi su igrali dobro, svi aspolutno i Tristan koji nije igrao dosta, Trifa je igrao odlično, Anđuša, Jare je odigrao fenomenalno, Džejms, Smajli… Prosuli smo na kraju i to je to”, zaključio je Avramović.
Partizan nema vremena za tugovanje, mada neće biti lako zaboraviti propuštenu priliku u Vitoriji, jer sledi duel sa Splitom u Splitu, a zatim okršaj sa Fenerbahčeom, u narednoj rundi Evrolige.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala