- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Trener priznao krivicu za doping skandal: „Nismo mogli da znamo“

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaSimona Halep
Simona Halep - Sputnik Srbija, 1920, 04.11.2023
Pratite nas
Gotovo dva meseca pošto je rekao da je odluka da njegova bivša štićenica, rumunska teniserka Simona Halep bude suspendovana zbog pozitivnog nalaza na doping testu, teniski trener Patrik Muratoglu je priznao odgovornost za to.
Halep je dobila drakonsku kaznu od četiri godine suspenzije od strane Međunarodne agencije za integritet tenisa zbog kršenja antidoping pravila.
Ona je bila optužena za dva slučaja, najpre je na prošlogodišnjem US Openu imala pozitivan nalaz na doping, a potom su utvrđene i nepravilnosti u njenom biološkom pasošu.
Muratoglu je najpre govorio o tome da ne može da veruje u odluku, kao i da se nada da će Simona utvrditi nevinost u žalbenom postupku.
Dva meseca kasnije Muratoglu je priznao da odgovornost za dopremanje suplemenata rumunskoj teniserki koji su bili kontaminirani.
„Preporučili smo joj da uzme kolagen. Doneli smo joj preparat od jedne kompanije, preparat je bio kontaminiran, ali to nismo mogli da znamo. Ipak, ja se osećam odgovornim, moj tim, odnosno ja, ja sam joj doneo taj preparat“, naveo je Muratoglu.
Kako je naveo, nada se da će u žalbenom postupku pred Sudom za sportsku arbitražu Halepova potvrditi svoju nevinost.
Nikola Jokić Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 04.11.2023
SPORT
Jokić zasenio Dončića! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala