- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sin srpske legende „menja ploču“ – šansa za Srbiju?

© Foto : Skrinšot / „Ball is life“ / InstagramAndrej Stojaković – sin Peđe Stojakovića
Andrej Stojaković – sin Peđe Stojakovića - Sputnik Srbija, 1920, 04.11.2023
Pratite nas
Andrej Stojaković, sin legendarnog Predraga Peđe Stojakovića, nije odlučio da li će nastupati za reprezentaciju Srbije ili Grčke iz koje mu je majka Aleka.Kako mladi košarkaš ističe još uvek nije razmišljao na tu temu, a biće srećan čiji god dres bude nosio.
Kada je početkom godine Andrej Stojaković išao na Ol-star utakmicu studenata izjavio je da se raduje što će predstavljati Sakramento i Grčku , a to je delovalo kao da ne postoji šansa da sin Peđe Stojakovića, legendardnog srpskog košarkaša, obuče dres Srbije.
Međutim, u najnovijem razgovoru sa grčkim medijima mladi Andrej otkrio je da još ne zna za koju će reprezentaciju igrati.

„Uopšte nisam razmišljao o tome. Ne razmišljam o tome za koju ću reprezentaciju da igram. Prioritet mi je Staford i kako ćemo igrati ove sezone. Kada dođe vreme za reprezentaciju, pričaću sa njima. Otac mi je rekao da ako budem bio dobar, svi će me hteti. Nastaviću da radim i kad dođe trenutak, onda ću odlučiti. Ne naginjem ka bilo čemu. Ostajem miran, ništa me ne brine. Bilo da igram za Grčku ili Srbiju, biću srećan“, rekao je mladi Stojaković.

Naslednik legendarnog košarkaša otkrio je kako se zainteresovao za košarku.
„Nisam voleo košarku pre korona virusa. Samo sam igrao sa prijateljima kako bih radio nešto kad je dosadno. Pre četiri godine, tokom korone, škole su bile zatvorene, u Americi nije bilo ničega, u Kaliforniji. Bio sam svaki dan napolju sa ocem i igrali smo košarku, šutirali smo na koš. Tako smo počeli da radimo svaki da, osetio sam ljubav prema košarci", rekao je Andrej.
Mladi Stojaković rođen je 2004. godine u Solunu, a trenutno igra za Stenford na pozicija beka.
Odlikuje ga odličan šut, što se posebno pokazalo tokom perioda u kom je igrao za „Jesuit“ u Sakramentu kada je prosečno beležio 25 poena po utakmici. Za napredak je delom zaslužan i otac odnosno njegovi saveti.
„Savetuje me da ostanem miran. Iako postoji pompa, čuću kako me ljudi psuju ili ću čuti aplauz, naučio me je da ne dozvolim da to uopšte utiče na mene“, istakao je Andrej jedan od važnijih očevih saveta.
Glavni cilj mu je da ostane zdrav, a uspeh veruje da će stići.
„Pre svega da budem zdrav. Da budem zadovoljan onim što radim. Naravno da je cilj NBA, ali nikad se ne zna“, zaključio je Andrej Stojaković.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala