- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus uštopovan u četvrtfinalu Pariza – Cicipas ide na Bugarina

© AP Photo / Thibault CamusKaren Hačanov
Karen Hačanov - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2023
Pratite nas
Ruski teniser Karen Hačanov poražen je u četvrtfinalu Mastersa u Parizu jer je od njega bio bolji Stefanos Cicipas sa 2:0 u setovima. Po setovima je bilo 6:3, 6:4. Meč je trajao sat vremena i 20 minuta.
Šesti nosilac je relativno lako odradio posao protiv Rusa, od kojeg je doživeo poraz u prethodnom duelu u martu, na turniru u Majamiju.
U prvom setu jedan brejk je bio dovoljan Cicipasu, onaj iz četvrtog gema, kad je poveo sa 3:1. Do kraja, Grk je ljubomorno čuvao svoj servis, a potom je iskoristio drugu set loptu. Zatim i priveo meč kraju.
Cicipas će u polufinalu igrati protiv Grigora Dimitrova.
Bugarski teniser plasirao se u polufinale Mastersa u Parizu tako što je pobedio Poljaka Huberta Hurkača sa 2:1 (6:1, 4:6, 6:4). Meč je trajao jedan sat i 40 minuta.
U prvom setu bugarski teniser je napravio ranu prednost, pošto je u drugom gemu došao do brejka. Nastavio je da igra Dimitrov agresivno do šestog gema, kada ponovo dolazi do brejka nakon kojeg je servirao za osvajanje prvog seta.
Tokom drugog seta Hurkač je popravio igru u napadu i uspevao da sigurno osvaja svoje servis gemove. Isto je činio i Dimitrov do desetog gema u kojem vezuje dve neiznuđene greške i time Hurkač osvaja drugi set.
U trećem setu bugarski teniser je ponovio igru iz prvog seta, došao je do brejka u sedmom gemu, što je odredilo tok seta u narednim gemovima.
Nije imao Dimitrov problema sa svojim servis gemovima, čime je došao do pobede u meču. I tako zakazao duel sa, ispostaviće se, Cicipasom.
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2023
SPORT
Odlična vest – Mitrović zaigrao i naravno odmah dao gol! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala