- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Posađeno drveće i pušteni baloni u znak sećanja na nastradale u Ribnikaru

© Tanjug / NEMANJA JOVANOVIĆPosađeno 10 sadnica japanske trešnje u parku Mali Taš, u znak sećanja na nastradale 3. maja u toj školi.
Posađeno 10 sadnica japanske trešnje u parku Mali Taš, u znak sećanja na nastradale 3. maja u toj školi. - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2023
Pratite nas
Roditelji učenika OŠ „Vladislav Ribnikar“ posadili su u parku Mali Taš 10 sadnica japanske trešnje, u znak sećanja na nastradale 3. maja u toj školi.
Šestomesečni pomen nastradalima odali su i šef Delegacije i ambasador EU Emanuele Žiofre i šef Misije OEBS-a u Srbiji Jan Bratu.
Bratu je okupljenima rekao da taj tragičan događaj treba da nam bude opomena da ojačamo naše društvo i stvorimo prijateljskije i bolje okruženje za decu.
„Šest stabala je posađeno na datume nebeskog rođenja dece, a danas su posađena i preostala četiri stabla, u znak sećanja na Andriju, Andrijanu, Angelinu i našeg Dragana”, rekla je Ana Bulatović, majka deteta iz OŠ „Vladislav Ribnikar“.
Pre podne, učenici su iz školskog dvorišta pustili balone, u znak sećanja na nastradale u tragediji 3. maja, kada je učenik sedmog razreda ušao u školu i pucao iz pištolja na obezbeđenje, nastavnicu i učenike, ubio radnika obezbeđenja i devetoro učenika, a ranio njih šestoro.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala