- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj se oglasio povodom pisanja zapadnih medija o „Vagneru“ u Siriji

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2023
Pratite nas
Grupa „Vagner“ de fakto ne postoji, a diskusije na temu njihovog delovanja, po pravilu, nemaju nikakvog osnova, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
On je tim rečima prokomentarisao navode lista „Vol strit džurnal“ koji piše da su SAD zabrinute da bi predstavnici grupe „Vagner“ koji se nalaze u Siriji mogli da predaju protivvazduhoplovne raketne sisteme Hezbolahu.
„Već smo govorili da ta grupa de fakto ne postoji, stoga se sve te diskusije, po pravilu, ni na čemu ne zasnivaju, nemaju osnova. Postoje kanali komunikacije za hitne slučajeve preko vojske. Ako zaista postoji zabrinutost u vezi nečega, uvek to mogu preneti našoj vojsci“, kazao je Peskov.
Podsećamo, situacija u južnom Libanu se pogoršala nakon što je Izrael pokrenuo vojnu operaciju u Pojasu Gaze nakon napada Hamasa na jug Izraela. Izraelska vojska i borci libanskog Hezbolaha međusobno granatiraju položaje u oblastima duž granice.
Spasilačke akcije potrage za zatrpanima u ruševinama u Pojasu Gaze posle izraelskog bombardovanja - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2023
SVET
UŽIVO Bombardovan izbeglički kamp u Gazi, poginulo najmanje 20 ljudi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala