- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Milutinov tragičar – Olimpija sa Mirotićem ostala na dnu

© Sputnik / Lola ĐorđevićNikola Milutinov
Nikola Milutinov - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2023
Pratite nas
Košarkaši Fenerbahčea savladali su ekipu Olimpijakosa u šestom kolu Evrolige rezultatom 79:77, a tragičar grčkog tima bio je Nikola Milutinov, srpski košarkaš, koji je imao šansu da meč uvede u produžetke, ali je promašio taj šut.
Fenerbahče je od početka utakmice bio znatno bolji, ali pred kraj treće deonice košarkaši Olimpijakosa uspeli su u potpunosti da se vrate u utakmicu kada je Ajzea Kenan pogodio trojku.
Drama se prenela i na poslednju deonicu u kojoj je odlični Nikola Milutinov upisao sedam poena i time uspevao da donosi Olimpijakosu priključak, ali je nažalost srpski košarkaš nešto kasnije bio i tragičar.
Holger Rune i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2023
SPORT
Repriza finala u Parizu: Rune je bio Novakova mina – sada se ponovo sreću
Košarkaši Fenera vodili su uz samo dva poena prednosti,a onda je u poslednjj sekundi Milutinov imao šansu da donese izjednačenje odnosno produžetak. Iako je bio sam pod košem srpski košarkaš nije uspeo da pogodio, a njegov tim ostao je poražen.
Najefikasniji igrač na utakmici bio je Alek Piters sa 19 poena, dok je u ekipi Fenerbahčea dominirao Jorgos Papajnis sa 15 poena. Marko Gudurić upisao je četiri poena, skok i četiri asistencije.
Osim u Turskoj bilo je uzbudljivo i u Kaunasu, gde je Asvel na gostovanju upisao prvu evroligašku pobedu posle deset meseci. Đanmarko Poceko, novi trener francuskog tima, ostvario je prvu pobedu sa Asvelom ove sezone.
Najzaslužniji za pobedu bio je Timoti Luvavu koji je postigao 19 poena, dok je u ekipi Žalgirisa, a i na meču najbolji učinak imao Tomas Dimša koji je upisao 21 poen.
Dok je Asvel upisao prvu pobedu, svoju drugu nikako ne može da pronađe Olimpija iz Milana koju je savladao Monako rezultatom 72:66.
Italijanskom timu presudio je Majk Džejms koji je ubacio 21 poen, upisao pet skokova i tri asistencije. Nije Olimpiji pomogla ni odlična partija Šejvona Šlidsa koji je upisao 17 poena, po četiri skoka i astencije.
Loše veče imao je Nikola Mirotić koji je upisao dever poena, devet skokova i dve asistencije. Mirotić je šutirao jedan od tri za dva poena, i jedan od četiri za tri, dok je četiri poena postigao sa linije penala.
Međutim, čak i kada Mirotiću šut ide od ruke, Olimpija je bila u problemu pa je tako sada sa samo jednom pobedom na dnu tabele Evrolige.
Darko Rajaković - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2023
SPORT
Kako je srpski trener „izolovao“ Adetokumba
Jago Mateus dos Santos - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2023
SPORT
„Munja“ Jago dalekom trojkom skratio Zvezdine muke protiv Bajerna!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala