- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Vulin ostavkom potvrdio svoj patriotizam

© Foto : Ustupljeno Sputnjiku/ Kabinet Predsednika Republike Srpske, Borislav ZdrinjaPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2023
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas je da je Aleksandar Vulin, podnoseći ostavku na funkciju direktora Bezbednosno-informativne agencije Srbije (BIA), „još jednom potvrdio svoj patriotizam i kvalitete hrabrog i nacionalno orijentisanog političara“.
Dodik je naveo da je Vulin tim činom pokazao da „nije poklekao pod pritiscima SAD“, i da je „stavio interese Srbije i srpskog naroda na prvo mesto“, uz ocenu da tako rade „dokazane patriote“, prenosi RTRS.
„Aleksandar Vulin je bio i ostao iskreni borac, ne samo za Srbiju i Republiku Srpsku, već i za stvaranje srpskog sveta koji bi predstavljao jedinstvo Srba kao naroda i zajedničko odlučivanje o svim najvažnijim nacionalnim pitanjima, što je od velikog značaja, posebno u ovim izazovnim vremenima“, rekao je Dodik.
Dodao je da je Vulin „uvek dobrodošao u Republiku Srpsku“, i izrazio uverenje da će nastaviti zajedničku borbu za očuvanje Srbije, Republike Srpske i interesa srpskog naroda u celini.
Direktor BIA Vulin saopštio je ranije danas da podnosi neopozivu ostavku, navodeći da „SAD i EU traže njegovu glavu kao preduslov za neuvođenje sankcija Srbiji“.
„Nisam uzrok ucena i pritisaka na Srbiju i Srpski svet, ali neću da dozvolim da budem povod za ucene i pritiske na Srbiju i Srpski svet“, napisao je Vulin, obrazlažući svoju odluku o ostavci, saopšteno je iz Bezbednosno-informativne agencije.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2023
SRBIJA
Vučić o ostavci direktora BIA: Vulin odlično zna kakve su posledice bile ili kakve bi mogle da budu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala