- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.
Novak Đoković - Sputnik Srbija

Nesalomivi Novak pobedio sebe, publiku i Holanđanina – srpski as je u četvrtfinalu!

Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, posle fantastičnog preokreta uspeo je da savlada Talona Grikspora, holandskog tenisera, rezultatom 4:6, 7:6, 6:4 i plasira se u četvrtfinale Mastersa u Parizu.
Na početku meča delovalo je da Novak Đoković sa Talonom Griksporom igra igru mačke i miša. Holanđanin je u prvih nekoliko gemova izgledao kao da još uvek nije izašao iz svlačionice, Novak je lako stigao do brejka i poveo rezultatom 4:1.
Situacija koja je potpuno preokrenula set dogodila se pri rezultatu 4:2 i 40:15 za srpkog asa koji je u tom momentu tražio čelindž misleći da je protivnikova loptica u autu, što nije bio slučaj. Taj neuspešan čelindž kao da je Griksporu dao krila i Holanđanin je odjednom poleteo.
Preokrenuo je taj gem Talon i napravio je brejk, a potom je stigao do izjednačenja, a iznenađenjima nije bilo kraja...
Novak kao da u sebi nije imao ni trunku energije, nije se dobro kretao, nije mogao da nađe prvi servis,a holandski teniser sjajno je to koristio i na kraju posle neverovatne tri Novakove duple servis greške u sitom gemu napravio je novi brejk koji mu je doneo i set.
Đoković je za ceo prvi set imao pet vinera, dok je Grikspor imao neverovatnih 16 koje Novak sigurno ne bi dopustio da je bio u dobrom stanju, a da to nije slučaj videlo se u pauzi između dva seta kada je srpski as zatražio tabletu od lekara.
Tableta nije pomgala na počtku drugog seta jer je Novak na startu morao da se suoči sa brejk loptom koju je uspeo da spase. Usledile su njegove propuštene tri šanse, a onda i miran ritam koji uopšte nije obećavao da srpski as može da se vrati u meč.
Drugi servisi bili su zaista katastrofalni, a sa druge strane Grikspor je servirao fantastično. Novak je uspeo da spasi još dve brejk lopte, a onda je drugi set otišao u taj-brejk.
U nekim trenucima dugog seta delovalo je da srpski as jedva ima snage da potrči, ali onda je usledio taj-brejk, deo koji je Novakovo kraljevstvo koliko god se ne osećao dobro. Kilometrima je bio daleko od svog najboljeg tenisa i opet je maestralno odigrao taj-brejk koji je dobio rezultatom 7:2.
Međutim, koliko god odigrao dobro, njegova kretnja nije obećavala u trećem setu. Brinuo je drugi servis, ali konačno se videlo da snagu počinje da gubi i Holanđanin što je pogotovo bilo evidentno u petom gemu kada je srpski as napravio brejk.
Činilo se da je Novak blizu kraja, ali nije moglo bez drame. Uspeo je Grikspor da vrati brejk i to tako što je Đoković napravio duplu servis grešku, ali onda je usledio momenat koji je sve preokrenuo.
Nekulturna publika počela je da zviždi Novaku posle prvog promašenog servisa, a on ih naterao posle izgubljenog gema da mu zvižde još jače i još više. Ironično se smejao i gestikulirao da želi još te negative sa tribina koja je konačno probudila zver u njemu.
Ekspresno je dobio naredni gem, osvojio je novi brejk i obezbedio 11. četvrtfinale Pariza u karijeri. Za polufinale Novak će se boriti protiv pobednika iz duela Holger Rune - Danijel Altmajer.
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
22:22 02.11.2023
4:6, 7:6, 6:4 – Nesalomivi Novak
22:18 02.11.2023
4:6, 7:6, 5:4 – Novi brejk Novaka!
Fantastični Novak se nahranio zvižducima iz publike i vezao tri poena na servis protivnika posle svojih upečatljivih riterna. Usledio je novi brejk!
22:15 02.11.2023
4:6, 7:6, 4:4 – Grikspor vraća brejk
Posle duže vremena odigrana je jedna duža razmena koja nije prijala Novaku koji je prvi i pogrešio i poslao lob u aut posle 21 odigranog udarca.
Najveći problem tokom sva tri seta jeste drugi servis koji je izuzetno loš. U ovom gemu servirao je drugo og 115 kilometara na čas i gotovo na taj način protivniku poklonio poen. Dva vezana smeča potom Đoković odigrava izvanredno i stiže do gem lopte, ali nije mogao tako lako i do gema.
Imao je zicer Novak, propustio ga je i pogrešio, a Grikspor je stigao do brejk lopte! Poklonio mu je Novak brejk duplom servis greškom.
22:06 02.11.2023
4:6, 7:6, 4:3 – Novak propustio priliku za novi brejk
Obojica tenisera fizički se muče u ovoj fazi meča, greši se na obe strane, ali holandski teniser pokušava servisom da spase gem. Napravio je duplu servis grešku koja ga je koštala gem lopte, a Novak potom koristi slabiji servis i stiže do brejk lopte posle fantastičnog riterna.
Spasava je Talon servisom,a potom još jednim dobrim dolazi do nove gem lopte koju koristi.
22:01 02.11.2023
4:6, 7:6, 4:2 – Potvrda brejka!
Na startu gema Talon je odgovorio na Novakov drugi servis riternom koji je pretvoren u viner, ali kada Novak pogodi prvi servis stvari se ipak menjaju. Posle dužeg vremena pravi srpski teniser onvu, petu duplu servis grešku.
Mogao je lako da se zakomplikuje gem, ali na sreću Talon je napravio grešku. Morao je srpski as u ovom gemu da upotrebi i smeč koji mu nije jača strana, ali sa kojim je došao do poena i potom uspeo da potvrdi brejk.
21:55 02.11.2023
4:6, 7:6, 3:2 – Novak pravi brejk!
Služi Talona servis, ali Đoković sve češće zna da zapreti i upiše direktan poen. Od 30:0 uspeo je srpski as da stigne do 30 oba, a onda i do brejk lopte nakon što Grikspor nije pogodio prvi servis.
Još jednom je promašio Holanđanin, a Novak ponovo dobro napada drugi servis i pravi brejk u setu odluke!
21:52 02.11.2023
4:6, 7:6, 2:2 – Novakov gem sa nulom!
Počeo je Grikspor da greši forhendom, već u prva tri gema ima više grešaka nego za ceo drugi set. Novak na drugoj strani konačno sigurniji na svoj servis, vezuje tri poena, a onda osvaja servis sa nulom.
21:47 02.11.2023
4:6, 7:6, 2:1 – Ponovo vodi Holanđanin
Morao je Novak da trči i ponovo da se umori, ali vredelo je jer je njegov protivnik prvi potrošio snagu. U narednom poenu srpski teniser loše je odigrao bekhedn posle kog je holandksi teniser lako smečovao.
Ipak iako je imao dve gem lopte Grikspor nije uspeo da ih iskoristi jer je Novak sjajno napao u naredna dva poena. Međutim, pronašao je Talon prvi servis i uspeo je ponovo da stigne do prednost.
21:42 02.11.2023
4:6, 7:6, 1:1 – Ne deluje Novak dobro i dalje
Dobro je Đoković servirao, nanizao je nekoliko preciznih udaraca, ali onda je napravio novu grešku iz forhenda. Kao i drugom setu spasava ga jedino prvi servis, ali kada dođe do drugog srpski as upada u problem.
Odlično korisiti te trenutke Holanđanin , ali posle duže razmene srpski teniser upisuje poen. Ne ohrabruje to što Novak teško dolazi do daha, ali zato mu pomažu kratki poeni.
Namučio se, ali je izjednačio!
21:37 02.11.2023
4:6, 7:6, 0:1 – Grikspor bolje otvara odlučujući set
Nastavio je Grikspor dobro da servira i na startu trećeg seta, a Novak kao da i dalje nije sto odsto fokusiran. Upisao je Holanđanin i novi as i poveo u odlučujućem setu.
21:28 02.11.2023
4:6, 7:6 – Epski povratak Novaka Đokovića
1:0 – Dobar početak
2:0 – Siguran Novak!
3:0 – Dupla greška Grikspora
4:0 – Sada je Novak bolji na mreži!
5:0 – Odličan servis srpskog asa
5:1 – As Holanđanina
5:2 – Greši Novak
6:2 – Konačno se Novak dobro kretao i to mu je donelo četiri set lopte!
7:2 – Bravo majstore!
21:22 02.11.2023
4:6, 6:6 – Igra se taj-brejk!
Mnogo sigurnije tokom celog drugog seta na mreži igra holandski teniser i takvom igrom lako stiže do 30:0. Grikspor deluje kao da na svaki Novakov udarac ima odgovor, a snažnim forhendom uvodi u taj-brejk.
21:19 02.11.2023
4:6, 6:5 – Novak obezbedio taj-brejk
Srpski as kao da ni sam ne veruje kakve greške pravi. Otvorio je gem tako što je forhend zakucao u mrežu. Prošetao je potom Holanđanina koji je napravio sličnu grešku, a onda ga konačno i nešto snažnije napao.
Stigao je srpski teniser do dve gem lopte,a onda je pametno odigrao na mreži i obezbedio taj-brejk.
21:15 02.11.2023
4:6, 5:5 – Nastavlja se drama
Previše duboko šalje bekhedn Novak i otvara gem na protivnikom servis greškom, ali mu protivnik na isti način poklanja naredni poen. Imao je srpski teniser i sreće jer mu izačlazk na mrežu nije bio dobar, ali je Holanđanin pogrešio.
Kada se gem lomio ponovo je Grikspor uputio snažan servis, ali Novako mu nije dozvolio da iskoristi tu gem loptu. Međutim, Novaku sve ono što bi inače išlo glatko u ovom meču ne ide od ruke pa Holanđanin ipak uspeva da izjednači.
21:09 02.11.2023
4:6, 5:4 – Novak spasao važne brejk lopte
Prvu konkretniju razmenu u drugom setu dobio je holandski teniser koji dolazi do 30:15 na Novakov servis. Problemi su se nastavili, a Talon je stigao do dve nove brejk lopte. Ponovo su srpskom asu pomogli servisi koji su ga „pogurali“ do gem lopte.
Sačekao je Griksporu grešku Đoković i uspeo da stigne do gem uprkos brejk loptama.
21:04 02.11.2023
4:6, 4:4 – Đoković nema rešenje
Nikako Novak ne liči na sebe kada je reč o kretanju. Grikspor je odličan na servisu, snalazi se na mreži, a srpski as kao da nije ni blizu rešenja.
21:00 02.11.2023
4:6, 4:3 – Novak se muči, ali osvaja gemove
Dok Grikspor dominira na servisu, Novak se sa svojim muči. Holandski teniser počeo je da čita svaki servis najboljeg tenisera sveta, a osim toga sjajno i riternira. Probleme sa kretanjem Đoković rešava kratkim poenima sa dva odlična servisa, ali čim treba da se uđe u poen tu je dominantniji protivnik.
Na sreću novim asom Novak osvaja gem.
20:57 02.11.2023
4:6, 3:3 – Grikspor odlično servira
Snažno servira Talon i ne ostavlja previše prostora srpskom teniseru za napad. Upisao je Holanđanin i novi as, a onda je jako brzo stigao do novog gema.
U drugom setu Đoković je posle Talonovog prvog ubačenog servisa osvojio samo jedan poen.
20:53 02.11.2023
4:6, 3:2 – Đoković ponovo vodi
Pokušava sada Đoković da pronađe brži ritam, vraća se servis i prvi reket sveta ponovo stiže do prednosti u drugom setu.
20:51 02.11.2023
4:6, 2:2 – Novo izjednačenje
Bez problema, sigurnim servisima Grikspor dolazi do novog izjednačenja. Srpski as i dalje deluje kao da nema energije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala