- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

U jedinicama Vojske Srbije u toku obuka rezervnog sastava /foto/

© Foto : Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbrane Republike SrbijeU jedinicama Vojske Srbije u toku obuka rezervnog sastava
U jedinicama Vojske Srbije u toku obuka rezervnog sastava - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2023
Pratite nas
Na osnovu godišnjeg plana pozivanja i obuke rezervnog sastava, u jedinicama Vojske Srbije je u toku višednevno osposobljavanje pripadnika rezervnog sastava starijih od 30 godina koji nisu služili vojni rok sa oružjem.
U jedinicama se trenutno nalazi nešto manje od 500 rezervista iz ove kategorije i oni prolaze praktičnu obuku za upotrebu novog i savremenog ličnog naoružanja, uz realizaciju gađanja, i uvežbavaju taktičke radnje i postupke vojnika u borbi, od orijentacije, osmatranja, maskiranja i kretanja na bojištu do izbora i izrade zaklona za dejstvo i zaštitu.
© Foto : Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbrane Republike SrbijeU jedinicama Vojske Srbije je u toku osposobljavanje pripadnika rezervnog sastava starijih od 30 godina koji nisu služili vojni rok sa oružjem.
U jedinicama Vojske Srbije je u toku osposobljavanje pripadnika rezervnog sastava starijih od 30 godina koji nisu služili vojni rok sa oružjem. - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2023
U jedinicama Vojske Srbije je u toku osposobljavanje pripadnika rezervnog sastava starijih od 30 godina koji nisu služili vojni rok sa oružjem.
Reč je o individualnoj osnovnoj obuci, tokom koje se stiču neophodna znanja i veštine za izvršavanje osnovnih borbenih zadataka u odbrani i napadu, i adaptiraju se na život i rad u vojnom kolektivu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
© Foto : Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbrane Republike SrbijeNešto manje od 500 rezervista prolazi praktičnu obuku za upotrebu novog i savremenog ličnog naoružanja.
Nešto manje od 500 rezervista prolazi praktičnu obuku za upotrebu novog i savremenog ličnog naoružanja. - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2023
Nešto manje od 500 rezervista prolazi praktičnu obuku za upotrebu novog i savremenog ličnog naoružanja.
Ovih dana je težište na realizaciji svih programom predviđenih gađanja, a intenzivno se uvežbavaju i strojeve radnje kako bi rezervisti spremno dočekali polaganje vojničke zakletve, kojom se završava ovaj ciklus njihove obuke.
© Foto : Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbrane Republike SrbijePripadnici rezervnog sastava uvežbavaju taktičke radnje i postupke vojnika u borbi, od orijentacije, osmatranja, maskiranja i kretanja na bojištu do izbora i izrade zaklona za dejstvo i zaštitu.
Pripadnici rezervnog sastava uvežbavaju taktičke radnje i postupke vojnika u borbi, od orijentacije, osmatranja, maskiranja i kretanja na bojištu do izbora i izrade zaklona za dejstvo i zaštitu. - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2023
Pripadnici rezervnog sastava uvežbavaju taktičke radnje i postupke vojnika u borbi, od orijentacije, osmatranja, maskiranja i kretanja na bojištu do izbora i izrade zaklona za dejstvo i zaštitu.
U narednoj fazi, ovu kategoriju rezervnog sastava očekuje specijalistička obuka, tokom koje će se osposobljavati za dužnosti u okviru svog roda, odnosno službe, u skladu sa iskazanim potrebama jedinica Vojske Srbije, navedeno je u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala