Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srbi kliču u sav glas: Hvala ti Ursula!

© AFP 2023 / LUDOVIC MARINUrsula fon der Lajen
Ursula fon der Lajen - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2023
Pratite nas
Posle balkanske turneje predsednice Evropske komisije i poruka koje je sipala od Prištine preko Beograda do Podgorice i Sarajeva, Srbi mogu samo radosno da uskliknu: Ursula fon der Lajen, hvala ti!
Hvala ti Ursula jer si otvoreno, bez zavlačenja, snebivanja i signala između redova, doslovno sasula Srbiji u lice da mora da defakto prizna lažnu državu Kosovo.
Hvala ti Ursula, jer si nam tim zahtevom ogoljeno do srži saopštila da nikada nećemo ući u Evropsku uniju dok dobrovoljno ne prihvatimo da se Srbija raskomada za početak na dva dela.
Hvala ti Ursula, što sada i poslednji naivni Srbin zna da put u EU i odbrana Kosova nisu nikakva dva odvojena procesa, na dva koloseka, i da se ne može ići dalje ka Briselu ako se prethodno ne izvadi srce.
Hvala ti Ursula, jer su Srbi iz tvojih usta saznali da se iza svih lažnih priča o evropskim vrednostima, poglavljima i klasterima krije jedan jedini zahtev – da Srbija kao u nekom paganskom ritualu preda na tacni zapadnim vladarima - kolevku svog postojanja.
Hvala ti Ursula, što Srbi ne moraju ni da čitaju i analiziraju „Francusko-nemački sporazum“ ni Ohridski aneks pošto si im članove, tačke, odredbe i stavove tih „dokumenata“ sažela u jednu prostu rečenicu koja glasi – Srbija mora defakto da prizna Kosovo.
Hvala ti Ursula, što si nam koloritno nacrtala da ćemo za istorijsko poniženje i za odricanje od sopstvene zemlje uz topao osmeh dobiti i jasno obećanje za „evropsku perspektivu“ Srbije.
Hvala ti Ursula, i što ćeš lepo zamoliti Aljbina Kurtija da, posle defakto priznanja, formira Zajednicu srpskih opština u tom nezavisnom Kosovu i po Ustavu te „države“ u kojoj više neće ni biti Srba.
Hvala ti Ursula, što si nam potanko objasnila da Srbija samo treba da zažmuri kad „Republiku Kosovo“ budu primali u Ujedinjene nacije i brzo će proći, neće ništa boleti, biće kao kod zubara.
Hvala ti Ursula, što si otkrila iskreno i bez kalkulacija kakvo zaista imaš mišljenje o Srbima – da su toliko uništeni, nedostojanstveni i poniženi i da su podanički spremni da odseku temelje svog postojanja za neke bedne milijardice evra.
Hvala ti Ursula, što si pomogla Srbima da jednom za svagda preseku i da shvate šta se traži od njih, gde im je mesto i šta im je činiti.
Hvala ti Ursula, zaista si defakto zaslužila jedan veliki šareni buket cveća.
I ja bih ti ga lično predao...
Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2023
SRBIJA
Završni čin: Od danas Srbija tačno zna šta joj je činiti – sledi konačni poraz zapadnog ludila
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala