- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov i ministar spoljnih poslova Egipta: Nasilje protiv civila u Gazi neprihvatljivo

© AP Photo / Pavel GolovkinMinistri spoljnih poslova Rusije i Egipta Sergej Lavrov i Sameh Šukri pred početak sastanka u Moskvi
Ministri spoljnih poslova Rusije i Egipta Sergej Lavrov i Sameh Šukri pred početak sastanka u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2023
Pratite nas
Ministri spoljnih poslova Rusije i Egipta, Sergej Lavrov i Sameh Šukri, razgovarali su telefonom o situaciji u Pojasu Gaze, složivši se da je nasilje protiv civila neprihvatljivo.
"Tokom razgovora ministri su zaključili da su neprihvatljive bilo koje nasilne akcije protiv civila, izvođenje udara na stambene objekte, objekte civilne infrastrukture", saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
U saopštenju se navodi i da su obe strane potvrdile zajednički stav u prilog uvođenja dugoročnog prekida vatre, stvaranja humanitarnog koridora u Pojas Gaze, preduzimanja koraka u oslobađanju talaca.
Ruska strana je istakla značaj što hitnije evakuacije ruskih državljana iz palestinske enklave uz pomoć egipatskih partnera.
Podsetimo, ruski ministar spoljnih poslova sastao se juče sa ambasadorima arapskih država i predstavnikom Lige arapskih država i tom prilikom poručio da se Moskva zalaže za prekid vatre u Pojasu Gaze, osiguravanje bezbednosti civila i oslobađanja talaca.
„Novi Sputnjik poredak“ istražuje može li Vašington da priušti sukobe na više frontova:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala