- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pariz i sistem su se osramotili – a Janik i Saša su glavne žrtve

© AP Photo / Adam HungerJanik Siner Saša Zverev US Open
Janik Siner Saša Zverev US Open - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2023
Pratite nas
Delovalo je da je organizacija Mastersa u Parizu odrađena perfektno, ali samo na prvi pogled dok nije napravljen ozbiljan propust zbog kog se sa turnira povukao Janik Siner, italijanski teniser. Osim Sinera, problem je napravljen i Saši Zverevu koji je poražen od Stefanosa Cicipasa rezultatom 7:6, 6:4.
Posle ispadanja Karlosa Alkarasa i Danila Medvedeva, jedan od većih favorita u Parizu iza Novaka Đokovića bio je Janik Siner. Međutim, Italijan je protiv Mekenzija Mekdonalda na terenu proveo skoro dva i po sata, meč je kasno počeo pa je kasno i završen, a onda su ga organizatori i ATP stavili u raspored za isti dan u 17 časova kada je trebalo da igra protiv Aleksa De Minora.
Iako bi i umoran Siner bio veliki favorit protiv Australijanca, italijasnki teniser nije želeo da rizikuje.
„Žao mi je što moram da objavim da sam se povukao sa Mastersa u Parizu. Moj meč završio se skoro u tri ujutru što je značilo da u krevet nisam mogao narednih nekoliko sati. Imao sam manje od 12 sati da se oporavim i pripremim za sledeći meč. Morao sam da uradim ono što verujem da je najbolje za moje zdravlje i telo. Imam nekoliko veoma važnih nedelja kod kuće, ATP finale,a onda i Dejvis kup za koji želim da se pripremim. Vidimo se u Torino, idemo!“, napisao je Siner posle povlačenja.
Uz Italijana stale su i kolege Kasper Rud i Stan Vavrinka.
„Bravo, ATP. Način da se pomogne jednom od najboljih igrača na svetu u oporavku i bude spreman za meč, iako je prethodni završio u 2.37 jutros. Četrnaest i po sati za oporavak. Kakva sprdnja“, napisao je Rud.
Nije mnogo trebalo vremena da reaguje i proslavljeni Švajcarac.
„To je ludo. Turnir nije briga i ATP samo prati ono što turnir želi. Uvek ista priča“, dodao je Vavrinka.
Posle meča koji je završen nekoliko minuta pre tri ujutru, oglasio se i Daren Čil, Janikov trener.
„Srećni smo zbog Janikove pobede, ali briga za dobrobit igrača i raspored u Parizu je nula“, bio je oštar Čil.
Siner je u Pariz stigao u sjajnoj formi posle osvajanja turnira u Beču i mogao je lako da se nađe u polufinalu sa Novakom Đokovićem. Posle njegovog povlačenja od top pet tenisera na ATP listi u franucskoj prestonici ostali su samo Novak i Andrej Rubljov.
Iako bi ova situacija mogla da bude povoljna po srpskog asa, daleko je od toga da bi on podržao ovakav raspored. Sramotni ispad ATP-a ne dopada se ni Vaseku Pospišilu, njegovom saradniku pri osnivanju PTPA organizacije.
„ATP nikada nije mario za igrače. Kada sam 2018. godine završio bitku od tri sata u 00:45 trebalo je da igram u 13:00 sledećeg dana. Ne šalim se. Sve što su mogli da kažu je da su to pravila. Sledećeg dana sam dobio povredu, operisao sam se i bio sam odsutan devet meseci“, napisao je Pospišil.

Problem i za Zvereva

Osim što je napravljen propust kada je reč o Sineru sličan situacija dogodila se i Saši Zverevu, nemačkom teniseru ruskog porekla. Zverev je u sredu uveče na terenu proveo tri sata i 30 minuta, da bi posle samo 16 sati morao ponovo na teren protiv Cicipasa.
Odrazilo se to na nemačkog tenisera koji je eliminisan u dva seta i jasno se videlo da Saša nije u stanju da pruži maksimum.
Cicipas i Zverev u prvom setu ramenili su po brejk,a onda je Grk bio dominantniji u taj-brejku da bi u drugom setu bio još sigurniji. Pobedom nad nemačkim teniserom Stefanos je obezbedio četvrfinale u kom igra protiv Karena Hačanova, a pored toga obezbedio je i mesto na Završnom Mastersu u Torinu.
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2023
SPORT
Roman savladao Alkarasa pa ispao od sunarodnika – Rubljov sredio Holanđanina za četvrtfinale Pariza
Janik Siner Saša Zverev US Open - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2023
SPORT
Šok u Parizu – Janik Siner se povukao sa Mastersa!
Janik Siner Saša Zverev US Open - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2023
SPORT
Početak uspešne saradnje Nemca i Danca – Siner nastavio da sija u sitne sate
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala