- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

DPS se neće odazvati pozivu Mandića u vezi sa odlaganjem popisa

CC0 / rawpixel.com / Statistika
Statistika - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2023
Pratite nas
Demokratska partija socijalista neće se odazvati pozivu za sastanak povodom uslova za održavanje popisa koji je uputio predsedavajući Skupštine Crne Gore i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, saopšteno je iz te partije.
Ovakva odluka partije, kako su poručili, proizilazi iz činjenice da su njihovi predstavnici još juče obavili razgovor sa premijerom Milojkom Spajićem budući da je navedena tema isključiva nadležnost Vlade Crne Gore.
"Demokratska partija socijalista neće davati legitimitet simuliranju pregovora kojima Mandić želi pokazati navodnu demokratičnost, iako je već jasno saopštio da će bez obzira na pregovore popis početi 30. novembra", saopštili su iz DPS-a.
"U suštini poziva koji je uputio predsjednik NSD-a, leži zapravo namjera njegovog nametanja kao novog šefa parlamentarne većine, a Demokratska partija socijalista neće učestvovati u unutrašnjim obračunima i borbi za prevlast koja je počela između Mandića, Spajića i Milatovića", dodali su u saopštenju.
Iz DPS-a su napomenuli da će njihov uslov za učešće u popisu, što je, kako kažu, i jedini način za dobijanje relevantnih i legitimnih podataka, biti dogovor svih strana oko uslova pod kojima rezultati popisa mogu biti priznati kao objektivni i nepristrasni u transparentnom i potpuno kontrolisanom procesu popisa stanovništva u Crnoj Gori.
Andrija Mandić dolazi na sednicu Skupštine Crne Gore na kojoj se biraju vlada i predsednik parlamenta - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2023
REGION
Mandić najavio sastanak sa opozicijom o popisu stanovništva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala