- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Premijer Srpske: Uputili smo kineskom ambasadoru u UN izveštaj RS o stanju u BiH

Pratite nas
Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je kineskom ambasadoru u Ujedinjenim nacijama uputio 30. Izveštaj Srpske Savetu bezbednosti, kako bi ta zemlja, koja od sutra predsedava tim telom mogla da iznese istinu o stanju u BiH.
"Videli ste šta je gospodin Kristijan Šmit, koji se lažno predstavlja, poslao Savetu bezbednosti UN - sve laž do laži. Ali i Vlada Republike Srpske je poslala svoj izveštaj", rekao je Višković novinarima u Prijedoru.
On je naglasio da je dobra okolnost za RS to što Kina već od sutra predsedava Savetom bezbednosti UN.
Vlada Republike Srpske je u izveštaju upućenom Savetu bezbednosti UN naglasila važnost "okončanja nelegalne i destabilizujuće uloge Kristijana Šmita kao neizabranog stranog diktatora BiH", prenosi Srna.
Takozvani visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit trebalo bi sutra da u Savetu bezbednosti UN podnese peti Izveštaj o stanju u BiH, u kojem se uglavnom osvrće na Republiku Srpsku i njenog predsednika Milorada Dodika i tvrdi da je od dolaska u BiH svedočio, kako navodi, “do sada neviđenom nivou napada” na Dejtonski sporazum i na njegov mandat.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala