- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zverev „preživeo“ seču favorita u Parizu – kraj za Ruda i Medvedeva

© AP Photo / Adam HungerJanik Siner Saša Zverev US Open
Janik Siner Saša Zverev US Open - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2023
Pratite nas
Nemac ruskog porekla Aleksandar Zverev pobedio je u drugom kolu Mastersa u Parizu domaćeg takmičara Uga Umbera, posle velike borbe rezultatom 6:4, 6:7, 7:6, čime je izbegao seču favorita i sudbinu Danila Medvedeva, Karlosa Alkarasa, Kaspera Ruda.
Zverev je uspeo da dobije prvi set rezultatom 6:4, u drugom je pao posle tajbrejka rezultatom 7:6(3), dok je u trećem nakon drame i zaostatka 4:2 uz brejk prednosti za Umbera, inače 26. igrača na ATP listi, uspeo da "poništi" brejk u osmom gemu i da kasnije slavi rezultatom 7:6.
I to posle iscrpljujućeg trajbrejka u kom je gubio 4:2, da bi na kraju slavio 7:5. Rival u osmini finala biće mu Stefanos Cicipas, a pobednik tog dvoboja ide na boljeg iz ruskog derbija Hačanov - Safijulin, koji je izbacio drugog nosioca Karlosa Alkarasa.
Kasper Rud izgubio je od Argentinca Franciska Serundola - 7:5, 6.4. Pre favorizovanog Norvežanina u prestonici Francuske pao je najbolji ruski teniser.
Danil Medvedev, ruski teniser, prikazao je veoma nervozno izdanje na Masters turniru u Parizu i time je doprineo svom porazu od Grigora Dimitrova, poznatog pod nadimkom „bugarski Federer“, rezultatom 6:3, 6:7, 7:6.
Medvedev je imao velike probleme sa fokusom, žalio se na ponašanje publike u finišu drugog seta, ali ga taj osećaj nije popustio do kraja duela, čak ni u taj-brejku trećeg seta gde je boljom igrom mogao do velikog preokreta i pobede.
Duel su obeležili detalji iz drugog seta, Medvedev nije želeo da igra u tom delu meča zbog ponašanja publike, dobio je čak i upozorenje sudije na odugovlačenje, a do kraja je imao mnogo, mnogo dijaloga sa sudijom.
I to mu ništa dobro nije donelo.
U celini, Medvedev je loše ušao u duel, dozvolio je bugarskom teniseru da dobije prvi set sa 6:3, ali je u turbulentnom drugom setu smogao snage da u taj-brejku reši taj period u svoju korist i obezbedi treći set.
Ipak, nije imao dovoljno dobar ritam, nastavio je da bude nervozan, a čak je i jedan poen odigrao sa slomljenim reketom.
Vredi napomenuti i da je Medvedev spasao prvu meč loptu u devetom gemu posle razmene koja je trajala čak 47 udaraca, Dimitrov je tada potpuno ostao bez snage, a Rus je iskoristio momenat da napravi brejk.
U 11. gemu Medvedev je imao dobre i loše serije servisa, dobrima je spasavao meč lopte koje je poklanjao Dimitrovu i na kraju je uspeo da izbori taj-brejk.
Ali, i tu je ponovo reagovao nervozno, Bugarin je poveo sa 5:0, što je bila dovoljna zaliha za konačnu pobedu, kojom je zakazao duel u narednoj rundi sa još jednim teniserom iz Rusije, ali koji igra pod zastavom Kazahstana, Aleksandrom Bublikom.
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala