- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Besmisleni Danci“: Medvedev zahvalio kompaniji „Karlsberg“ što ulaže u rusko oružje

© Sputnik / Jevgenij Bijatov / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2023
Pratite nas
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev ironično je zahvalio danskoj kompaniji „Karlsberg“ (Carlsberg) što ulaže u Rusiju i pomaže frontu.
Medvedev je tim rečima prokomentarisao izjavu direktora kompanije Jakoba Arup-Andersona koji je rekao da su ruske vlasti „ukrale“ biznis „Karlsberga“ u Rusiji.

„Danski pivari iz 'Karlsberga' su se, kao, naljutili što je njihov udeo u ruskom biznisu prebačen pod upravu ruske države. Baš lepo! Konačno su nikogovići shvatili svoju ulogu u cirkusu nakaza i histerično cvile – našu hranilicu su dali drugima!“, napisao je Medvedev na Telegramu.

On je podsetio da je kompanija ranije, kao i druga zapadna preduzeća, sama sve napustila u Rusiji iz političkih razloga, obustavila rad i isporuke i odbila da ispuni svoje obaveze prema ruskim partnerima.
„I mislili su da njih neće dirati. Mi vama sankcije, ukrajinskom režimu oružje, ali vi nemojte da dirate našu imovinu ili nam bar dozvolite da je isplativo prodamo. Šipak vam, a ne novac. I hvala vam na investicijama koje sada idu u korist Rusije, puneći njen budžet. Jak budžet znači pomoć frontu. U tom pogledu i besmisleni Danci daju svoj doprinos savremenom ruskom oružju“, poručio je Medvedev.
U junu 2023. godine kompanija „Karlsberg“ potpisala je ugovor o prodaji svog biznisa u Rusiji - pivare „Baltika“. Kompanija je najavila planove da napusti rusko tržište još u martu 2022. godine, nakon početka vojne operacije u Ukrajini. „Karlsberg“ je napomenuo da posao o prodaji imovine moraju da odobre vlasti.
Međutim, u julu ove godine, prema ukazu predsednika Rusije, kompanija „Baltika“ prešla je pod privremenu upravu ruske Federalne agencije za upravljanje državnom imovinom Odluka je doneta kao odgovor na zapadne sankcije i zamrzavanje ruske imovine u Evropi.
Pivo Karlsberg - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2023
RUSIJA
Putin privremeno nacionalizuje imovinu stranih kompanija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala