- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Autobiografija Metjua Perija pred srpskim čitaocima: Ćao, zovem se Metju. I trebalo bi da sam mrtav

© AP Photo / Brian Ach/InvisionMetju Peri
Metju Peri - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2023
Pratite nas
Izdavačka kuća „Laguna“ objaviće uskoro autobiografiju glumca Metjua Perija koji je u subotu, 28. oktobra, pronađen mrtav u svojoj kući u Los Anđelesu.
„Ćao, zovem se Metju, mada me možda znate i pod drugim imenom. Prijatelji me zovu Meti. I trebalo bi da sam mrtav“, ovako proročki počinje uzbudljiva priča čuvenog Čendlera iz serije „Prijatelji“ koji je otkrio detalje svog života - od dečjih ambicija do slave, preko zavisnosti i oporavka nakon ozbiljne zdravstvene krize koja mu je ugrozila život.
Metju Peri je, kako navode iz „Lagune“, imao svoje izazove za koje nije znalo mnogo ljudi, a onda je priča o njegovom alkoholizmu i zavisnosti od droge počela da se širi.
Svoju životnu priču Peri je ispričao u autobiografiji „Prijatelji, ljubavnici i Velika Strašna Stvar“.
© Foto : Sputnjiku ustupila LagunaUzbudljiva priča čuvenog Čendlera iz serije „Prijatelji“
Uzbudljiva priča čuvenog Čendlera iz serije „Prijatelji“  - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2023
Uzbudljiva priča čuvenog Čendlera iz serije „Prijatelji“
„Laguna“ je otkupila prava za ovu knjigu pre šest meseci, a do „Noći knjige“u decembru knjiga će se naći u knjižarama širom naše zemlje.
„Iskreno i srdačno, jedinstvenim i prepoznatljivim tonom, s puno čendlerovskih opaski i sarkazma Metju Peri opisuje rasparanu porodicu koja ga je odgajila (a istovremeno ga prepustila samom sebi), želju za priznanjem koja ga je gurala ka slavi i ogromnu prazninu unutar njega koju nije moglo da ispuni čak ni ostvarenje najvećih snova“, navodi izdavač.
Peri piše i o miru koji je pronašao kada se oslobodio zavisnosti, kako se osećao povodom sveprisutnosti serije „Prijatelji“, deleći ujedno priče o svojim kolegama i drugim zvezdama koje je sreo na tom putu.
„Bez zadrške Peri živo prikazuje svoju borbu sa zavisnošću i dubokim, neizlečivim bolom u sebi koji ju je raspirivao, iako se činilo da ima sve što čovek može da poželi“, stoji u saopštenju „Lagune“.
Metju Peri - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2023
DRUŠTVO
Prvi rezultati obdukcije: Metju Peri u trenutku smrti nije imao fentanil ili met u organizmu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala