- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Otkaz mladom treneru jer „nije po volji“: „Boli me što u košarci košarka nije bitna“

© Sputnik / Lola ĐorđevićLopta u obruču
Lopta u obruču - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2023
Pratite nas
Dok iz Košarkaške lige Srbije najavljuju formiranje „Radne grupe“ u kojoj će mesto imati i selektor A reprezentacije Svetislav Pešić, s namerom formiranja buduće profesionalne lige, u aktuelnoj se dešavaju stvari na nivou amaterizma koji ne prestaju da iznenađuju.
Valjevski Metalac, klub oko svako malo menja rukovodstva, oko koga se bore različite struje, na „američki način“ je doneo odluku o otpuštanju mladog trenera Saše Milićevića koji je u martu ove godine prihvatio posao koji bi malo ko želeo u svojoj biografiji.
Naime, kako navodi portal Valjevska posla, Upravni odbor Metalca je smenio Milićevića posle poraza od Vršca u petom kolu KLS.
„Umesto njega Metalac će voditi Mihailo Poček (63), koji je bio šef stručnog štaba od 2016. do 2019. Ostvarilo se ono što se očekivalo jer Milićević nije bio po volji čelnika kluba, mada treba biti iskren i reći da je mladi trener sasvim korektno vodio utakmice protiv Mladosti i Spartaka. Vreme će pokazati da li će ova promena biti plodotvorna ali ako su porazi u Leskovcu, Novom Sadu i Vršcu merilo njegovog rada onda treba reći da su i iskusniji treneri znali da u serijama gube na strani“, navodi se.
Podseća se i da su uoči samog starta lige napustili Vuksanović i Munižaba pa je Milićević morao da se izbori sa skraćenim rosterom i on je to uspešno radio imajući u vidu trenutnu situaciju.
„Saša Milićević je bio nekoliko godina u stručnom štabu Metalca, prvo kao jedan od od pomoćnika a kada je Branislav Ratkovica podneo ostavku u prošloj sezoni, on je bio prvi trener do kraja regularne sezone i u Super ligi. Pred sezonu 2023-24, Milićević je trebalo da bude prvi pomoćnik Ratkovici ali je raspad ekipe i novi odlazak beogradskog trenera „pomogao“ Saši Milićeviću da opet preuzme prvi tim i da počne sezonu 2023-24, međutim danas je smenjen i više nema nijednu funkciju u klubu“, opisao je autor Sreten Pantelić na portalu Valjevska posla.
Sam mladi trener Milićević se oglasio na društvenim mrežama i naveo da je doživeo „NBA tretman“.
„Ne po podeli rada, i dalje sam bio na pet, šest funkcija, pa malo i trener. Iz medija sam saznao da sam otpušten. Neka dela govore za svakoga, ne bih o tome. Metalac je iznad svih nas koji ga iskreno volimo, najveća čast u mom životu. I niko ne može da izbriše uspomene i emocije koje osećam. A u ovom svetu bez smisla, samo su nam emocije i ostale. Unutar ekipe sam se osećao sjajno i sazrevao kroz pobede i poraze. Sport mi je dao mnogo prijatelja, u to sam se ovih dana i uverio. Boli me što u košarci košarka nije bitna. Posle 17 godina odlazim sa velikom tugom, ali i ponosom na sve urađeno, posebno u ovoj teškoj (pred)sezoni. Do sledećeg druženja, a biće ga sigurno, napred Metalac!“, naveo je Milićević na društvenim mrežama.
Uprkos teškim momentima, Milićević je na klupi Metalca ostvario dve pobede na pet mečeva u KLS i ekipa se nalazi u grupi timova od devetog do 13. mesta po skoru, a koš-razlikom je određeno da trenutno zauzima 11. od 16. pozicija u KLS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala