- Sputnik Srbija, 1920
NAUKA I TEHNOLOGIJA

Od ovoga se kosa diže na glavi: Šta su doktori pronašli u uhu jedne žene /video/

CC0 / rawpixel.com / Uho
Uho - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2023
Pratite nas
Duboko u uhu jedne žene nezvani gost se zabavljao nekoliko dana, ostavljajući za sobom neobičnu priču o noćnom svrabu i iznenadnoj spasilačkoj misiji.
U mirnom delu Tajvana žena je živela četiri nemirna dana i noći, izmučena tajanstvenim šuštanjem i škljocanjem duboko u levom uhu, ophrvana osećajem da je izvor njenog očaja možda u njenim kostima. Posle nekoliko dana iskušenja konačno su je doveli u kliniku za uho, grlo i nos, gde su se njeni najgori strahovi obistinili.
Naime, u njenom levom uhu pronađen je sićušni pauk.
Mali pauk našao je utočište u njenom ušnom kanalu tokom faze rasta, gde je takođe izbacio svoj prethodni egzoskelet.
Neobičan incident je dokumentovan u izveštaju o slučaju objavljenom u časopisu „New England Journal of Medicine“.
Medicinski stručnjaci u opštinskoj bolnici u gradu Tajnanu lečili su 64-godišnju ženu koja, uprkos prisustvu nepoželjnog gosta, nije pretrpela fizičke bolove. Mali pauk je imao samo 2-3 milimetra.
Ali uprkos tome, stalno kopanje i šuštanje mora da su je ostavili u stanju ogorčenja, sličnog iritaciji koju bi čovek mogao da oseti kada mu noću komarac zuji oko uha.
„Postoji izuzetno osetljiv, tanak sloj kože koji oblaže ušni kanal koji se naziva spoljašnji slušni kanal. Ovaj kanal je obložen sitnim dlačicama i znojnim žlezdama, što ga čini neverovatno osetljivim. To čini senzacije puzanja i golicanja gotovo nepodnošljivim“, objašnjava Dejvid Kasl, lekar klinike za uho, grlo i nos „Sinusi i alergije“ u Južnoj Floridi.
Otorinolaringolozi su se sreli sa sličnim incidentima u prošlosti, naglašavajući da je većina oštećenja ušnog kanala ili bubne opne rezultat pacijentovog pokušaja da istera uljeza.
Na sreću, bubna opna dotične Tajlanđanke je ostala netaknuta, a njen sluh je ostao nepromenjen. Nakon što su lekari pažljivo izvadili pauka i njegov odbačeni egzoskelet pomoću usisne cevi, simptomi koji su je mučili brzo su nestali, preneo je „Sajens alert“.
Iako se pomenuti slučaj možda čini jezivim, vredi razmisliti o onima koji su se suočili sa još uznemirujućim iskustvima, poput devetogodišnjeg dečaka kome se krpelj zaglavio za bubnu opnu 2019. godine ili žene sa Floride koja je izdržala devet dana sa bubašvabom u njenom uhu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala