- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Italijanski advokat: Pokrenućemo postupak protiv Šmita, sve što radi je ilegalno

© Sputnik / Lola Đorđević Anđelo Fjore Tartalja
Anđelo Fjore Tartalja - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2023
Pratite nas
Italijanski advokat Anđelo Tartalja izjavio je da će pred evropskim sudovima ubrzo biti pokrenut postupak protiv Kristijana Šmita i dodao da u tome učestvuje jer Šmit, kako je rekao, "sve što radi, radi ilegalno".
Tartalja je danas nakon konferencije za novinare u Banjaluci, gde je održan sastanak o zdravstvenim i ekološkim posledicama NATO bombardovanja Republike Srpske osiromašenim uranijumom, rekao da je tema bila i predsednik Republike Srpske, kao i sudski postupak koji se vodi protiv njega.
„Predsednik Srpske je predmet mnogih napada i to samo zato što vodi jednu demokratsku politiku i brine o građanima svoje zemlje. Dodik je istovremeno odličan predsednik i osoba. Moje viđenje je apsolutno objektivno i ovo je razlog zbog čega želim da ga branim“, kaže Tartalja.
Istakao je da ne može da otkrije strategije odbrane vezane za postupak koji će pokrenuti.
„Planiramo da pokrenemo postupak pred evropskim sudovima protiv Kristijana Šmita, ali razlog zašto učestvujem u svemu ovome je zato što gospodin Šmit sve što radi, radi ilegalno. Prvo želim da učinim, pa ću obrazložiti strategiju“, navodi Tartalja.
U Banjaluci je danas održan sastanak Tartalje sa predsednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nenadom Stevandićem, potpredsednicima Vlade Milošem Bukejlovićem i Alenom Šeranićem i niškim advokatom Srđanom Aleksićem, prenosi RTRS.
O situaciji u Republici Srpskoj i BiH, kao i koje poruke je pred put u Moskvu poslao predsednik Srpske Milorad Dodik, pogledajte u eksluzivnom intervjuu koji je dao za Sputnjik:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala