- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Britiš ervejz od danas leti na liniji London - Beograd posle 13 godina

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆBritiš ervejz leti na liniji London - Beograd
Britiš ervejz leti na liniji London - Beograd  - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2023
Pratite nas
Britiš ervejz danas je, posle 13 godina, uspostavila ponovo letove na liniji London - Beograd, koji će od sada saobraćati tri puta nedeljno.
Prvi avion ove britanske avio-kompanije, koji je poleteo sa londonskog aerodroma Hitrou oko osam časova po lokalnom vremenu, sleteo je na Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu danas oko podneva.
Prvim letom upravljali su srpski članovi kabinskog osoblja Iva Tasić, Emir Heco i Danijel Zadorozni.
© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆBritiš ervejz će na relaciji London-Beograd saobraćati tri puta nedeljno - utorkom, petkom i nedeljom.
Britiš ervejz će na relaciji London-Beograd saobraćati tri puta nedeljno - utorkom, petkom i nedeljom. - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2023
Britiš ervejz će na relaciji London-Beograd saobraćati tri puta nedeljno - utorkom, petkom i nedeljom.
Ove zime, avio-kompanija Britiš ervejz će, kako je najavljeno na svečanom dočeku prvog leta posle 13 godina, na relaciji London-Beograd saobraćati tri puta nedeljno i to utorkom, petkom i nedeljom, a letovi će se obavljati avionima tipa Airbus A320 i A321.
Regionalni komercijalni direktor avio-kompanije Britiš ervejz Emil Delibašev, izjavio je novinarima da će se ovim letom kojim se ta kompanija vraća u Srbiju nakon više od decenije, ojačati i veze između Londona i Centralne Evrope.
Izvršni direktor za komercijalne poslove kompanije Belgrejd Eirport Miodrag Mirković, poželeo je srećan povratak avio-kompaniji Britiš ervejz na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sa novim linijama za London.
"Letovi za London su među najpopularnijim iz Beograda, pa putnike iz Velike Britanije pozivamo da otkriju što više od onoga što Beograd i Srbija mogu da ponude kao turistička i kao poslovna destinacija", kazao je on.
Mirković je naglasio da je beogradski aerodrom potpuno spremno dočekao ovaj let i da će se potruditi da bude dobar domaćin britanskoj avio-kompaniji.
Otpravnik poslova Ambasade Velike Britanije u Srbiji Dominik Otvej kazao je da će ovaj let, odnosno dvosmerni kontakt između Srbije i Britanije, pomoći boljem upoznavanju i razumevanju dve zemlje i da će doprineti većoj saradnji, prenosi Tanjug.
Nacionalna avio-kompanija Velike Britanije, Britiš ervejz, u prethodnom periodu obavljala je letove za Beograd od 1957. do 2010. godine sa kratkim pauzama.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala