- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Amerika digla Severni tok u vazduh kako bi sprečila Evropu da dobija gas iz Rusije

© AP Photo / Danish Defence CommandMesto curenja gasa na gasovodu "Severni tok" u vodama Danske
Mesto curenja gasa na gasovodu Severni tok u vodama Danske - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2023
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države pretvorile su Ukrajinu u poligon za vojno-biološke eksperimente i pripremale je za vojne operacije protiv Rusije, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.
On smatra da nije slučajno što je američki predsednik Džozef Bajden rekao da je vojna pomoć Ukrajini i Izraelu „mudra investicija koja će koristiti američkoj bezbednosti u narednim generacijama“.
Patrušev je skrenuo pažnju na to da su SAD svojom politikom izazvale i nastavljaju da podgrevaju situaciju na Bliskom istoku.
„Postupaju na potpuno isti način kao u Ukrajini, gde su izazvali državni udar, podsticali usađivanje neonacističke ideologije, pretvorili Ukrajinu u poligon za vojno-biološke eksperimente, zatvorili oči pred ubistvima civila u Donbasu i pripremali je za vojne operacije protiv naše zemlje. U ovim uslovima Rusija je ustala u zaštitu stanovništva Donbasa i nije dozvolila da se sprovedu agresivni planovi“, rekao je sekretar Saveta bezbednosti Rusije.
Kako je primetio Patrušev, „predstavnici zemalja NATO već otvoreno govore da ih je Rusija sprečila da se približe ruskim granicama, a Ukrajinci su instrument Zapada da se obuzda Rusija“.
"Osim toga, SAD su, koristeći ukrajinsku krizu, postigle da dođe do prekida ekonomskih odnosa između Evrope i Rusije i eliminaciju ekonomskih konkurenata. Svoje ekonomske probleme rešavaju na račun drugih zemalja. Kako bi sprečili Evropu da dobija gas iz Rusije, digli su Severne tokove u vazduh“, naveo je on korake Vašingtona.
"Zbog toga, iscrpljen je kredibilitet SAD i zemalja kolektivnog Zapada“, zaključio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala