Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

SPS na izbore ide sa dosadašnjim partnerima, posle izbora sa SNS

© Tanjug / TARA RADOVANOVIĆSPS
SPS - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2023
Pratite nas
Socijalistička partija Srbije donela je na sednici Glavnog odbora odluku da na predstojeće izbore, koji su najavljeni za 17. decembar, izađe sa dosadašnjim koalicionim partnerima — Jedinstvenom Srbijom, Zelenima Srbije i udruženjem „Naša Drina“, izjavila je šef poslaničke grupe te stranke Snežana Paunović.
Paunovićeva je za Tanjug rekla da je na sednici doneta odluka i da se posle izbora nastavi saradnja sa Srpskom naprednom strankom.
„Juče je održana sednica Glavnog odbora SPS na kojoj su donete najvažnije odluke oko učešća na izborima, odluka da se formira izborni štab, a razgovaralo se i o koalicionim partnerima. SPS nema razloga da u ovom trenutku menja svoje koalicione partnere.
O kapacitetu učešća na listi i broju mandata će svakako razgovarati predsednik SPS Ivica Dačić koji je dobio to ovlašćenje, ali se neće promeniti sastav koalicije oko SPS, dakle nastavićemo saradnju sa JS Draganom Markovićem Palmom, Zelenima Srbije i sa ‘Našom Drinom’“, rekla je Paunovićeva.
Ona je dodala da je pred socijalistima veliki zadatak, pre svega da postigne što bolji rezultat.
„A onda nastaviti saradnju sa SNS i završiti sve važne poslove koji su započeti i važni za građane. Treba nastaviti sa razvojem Srbije, pripremiti Ekspo 2027, treba brinuti o socijalnom statusu“, istakla je Paunovićeva.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala