- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Od 13. novembra počinje prijavljivanje za studentske platne kartice

© Sputnik / Lola ĐorđevićFilozofski fakultet
Filozofski fakultet - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2023
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će prijavljivanje za studentske platne kartice početi od 13. novembra.
Kako je objavio Vučić na društvenim mrežama, sa tim karticama vozne karte će biti 20 odsto jeftinije, avionske 10 posto, a doneće studentima i mnogo drugih beneficija.
Vučić je u video poruci istakao da danas ima dobre vesti i prvi put pokazao kako će studentska kartica da izgleda.
„Pošto ima mnogo onih koji govore da postoje studentske kartice, postoje studentske kartice, ali za studentske domove i njih je oko 25.000. Mi imamo oko 240.000 studenata i biće oko 240.000 platnih kartica za studente“, objasnio je Vučić i dodao da će one imati i lični broj.
„Tim studentskim platnim karticama moći ćete da dobijete 20 odsto popusta za vozne, 10 odsto za avio karte, ali i da imate značajne popuste i u svim drugim uslugama u našoj zemlji. Od trgovinskih lanaca do naplate drumarine i mnogih drugih stvari“, poručio je Vučić.
Dodao je da je to nešto jedinstveno i izuzetno što su uradili u saradnji sa studentima.
„Sa onima koji brinu o svojoj generaciji, sa onima koji žele da ostanu u zemlji i da brinu o budućnosti Srbije. Dobra, velika vest. Molim vas da se što pre prijavite i da zajednički uradimo velike stvari za našu mladost i našu Srbiju“, rekao je predsednik Srbije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala