- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Mediji: Zelenski besan zbog signala iz Vašingtona

© AP Photo / Heikki SaukkomaaPredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2023
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski bio je besan zbog rezultata posete Vašingtonu u septembru, jer je izgubljeno interesovanje za Ukrajinu, piše „Tajm“.

„Posle njegove posete Vašingtonu dopisnici 'Tajma' pokušali su da shvate kako će Kijev reagovati na dobijene signale, posebno na apel Zelenskom da se bori protiv korupcije unutar sopstvene vlade, kao i na sve manji entuzijazam prema vojonm sukobu kojem se ne nazire kraj. Tokom svog prvog dana u Kijevu pitao sam jednog čoveka iz okruženja Zelenskog kako je presednik. Usledio je odgovor bez dvoumljenja: 'Ljut'“, navodi se u tekstu.

List piše da Zelenski oseća da interesovanje za ono što se događa u Ukrajini jenjava, kao i nivo međunarodne podrške. Predstavnik tima Zelenskog je ispričao da ukrajinski lider najviše oseća da su ga zapadni saveznici izdali.
„Uobičajeni bljesak optimizma, duhovitost, težnja da se unese živost u sastanak u vojnom kabinetu nekom pametnom šalom – ništa od toga nije ostalo... Sada dolazi, dobija informacije, deli naređenja i odlazi“, citira list izjavu jednog od ljudi iz okruženja Zelenskog.
Prema rečima jednog od bliskih pomoćnika Zelenskog, ukrajinski lider obmanjuje samog sebe i ne vidi da će Ukrajini izgubiti u sukobu.
„Više nemamo opcija, nećemo pobediti, ali neka proba neko to da mu kaže“, naveo je pomoćnik Zelenskog za list.
U tekstu se dodaje da uverenost Zelenskog u pobedu, čak i bez obzira na neuspehe na bojnom polju, već počinje da zabrinjava pojedine njegove savetnike.
Tvrdoglavost Zelenskog, kako navode njegovi pomoćnici, sprečava pokušaje njegovog tima da iznese novu strategiju i ideje, a tema mogućnosti razgovora s Rusijom o mirovnom sporazumu je zabranjena.
U poslednje vreme zapadni mediji sve češće pišu da je Zapad postao umoran od ukrajinskog sukoba, a da podrška režimu Zelenskog slabi.
Nakon zaoštravanja situacije na Bliskom istoku predsednik SAD Džozef Bajden je obećao da će podržavati i Kijev, i Tel Aviv.
Ovih dana grupa američkih senatora republikanaca predstavila je nacrt zakona koji omogućava dodeljivanje pomoći Izraelu, ali ne i Ukrajini. To se dogodilo nakon što je Bajden uputio Predstavničkom domu SAD zahtev da se izdvoji 61,4 milijarde dolara za pomoć Kijevu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala